Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bruynseels iese la atac: 'Imunitatea politicienilor este un abuz! Imunitatea politicienilor trebuie să dispară!'

Candidatul umanist la Președinție Ramona Ioana Bruynseels își continuă campania privind eliminarea imunității pentru politicieni. Într-un mesaj adresat astăzi, în cadrul unui eveniment desfășurat în centrul Bucureștiului, Ramona Bruynseels a declarat că își propune să transforme prevederile constituționale în realitate, în ceea ce privește egalitatea în față legii a cetățenilor.

„Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări. Deci, repet, scrie negru pe alb în Constituție, „fără privilegii și fără discriminări!”, a punctat candidatul umanist. În scandările celor câteva sute de participanți la evenimentul de azi, Ramona Bruynseels a precizat în discursul sau că trebuie respectat și celălalt principiu constituțional, prevăzut în același articol 16: „Nimeni nu este mai presus de lege”.

Este motivul pentru care, a reamintit că prima măsură, în calitate de președinte, va fi să demareze concret procedura privind desființarea imunității, în ciuda rezistenței pe care crede că o va avea clasa politică. „Vor striga că nu se poate, nu așa repede, nu de tot. Voi fi, la rândul meu, imună la rezistență lor ”, a spus Bruynseels.

Ea a reamintit participanților că tema a mai fost vehiculată de politicieni, în campanii electorale, dar uitată imediat ce s-au așezat în fotoliile oficiale. „Motivul este evident: când s-au văzut pe funcții, Președintele, miniștrii, parlamentarii au rămas, în continuare imuni, nu doar în raport cu legea, ci și, în anumite cazuri, chiar și cu bunul simț“, a spus candidatul umanist.

Ea a făcut apel la oameni să i se alăture în acesta lupta împotriva imunității, care are ca rezultat „reînnoirea radicală a politicii și societății noastre. Avem șansă să transformăm România“, a subliniat Ramona Bruynseels, referindu-se la alegerile parlamentare și locale din 2020.

Iar primul pas îl reprezintă alegerile prezidențiale în care românii pot opta, spune Ramona Bruynseels, între „un reprezentant al clasei politice actuale, care a demonstrat deja tot ce poate, și, pe de altă parte, un reprezentant al României deștepte, care vrea să se elibereze de imunități, de privilegii, de impostori ajunși în funcții prea înalte!”

Candidatul la Președinție a asemănat imunitatea cu „un lanț nevăzut al răului” care nu funcționează doar în cazul celor câteva sute de parlamentari și miniștri: „Imunitatea creează un lanț nevăzut al răului, o spirală nocivă a disprețului față de lege și de omul simplu, un mecanism toxic care leagă Palatele politicienilor de Palatele infractorilor cu gulere albe, construite de infractori cu gulerele gri care îi controlează pe cei cu gulere negre”.

Ramona Bruynseels este înscrisă oficial în lupta pentru Președinție și a intrat anul acesta în politică, odată cu decizia de a candida. Principala sa temă este lupta împotriva abuzurilor, iar cel mai important abuz, în opinia sa, este imunitatea care îi protejează pe politicieni și dă naștere la corupție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.