Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bușoi: Criza imunoglobulinei, urmarea ideii tâmpite și criminale a PSD

cristian busoi

Vicepreşedintele PNL pe domeniul Sănătate, Muncă, Familie și Protecție socială, Cristian Buşoi, lansează un atac dur la adresa PSD în contextul crizei imunoglobulinei. "Criza imunoglobulinei, urmarea ideii tâmpite și criminale a PSD să forțeze prețul medicamentelor sub prețul pieței. Ce face PSD în Sănătate ar merita o revoluție în stradă", susţine Cristian Buşoi.

"În primul rând, în condițiile în care încă din aprilie 2017, pacienții din Programul Național de Boli Rare - Boli neurologice degenerative inflamatorii autoimune au sesizat autoritățile de sincope în aprovizionare și ulterior, de dispariția imunoglobulinei, este evident că este dezorganizare totală la Ministerul Sănătății, iar Guvernul este răspunzător total.

În al doilea rând, trebuie înțeleasă o realitate: criza imunoglobulinei este și urmarea ideii tâmpite și criminale a PSD să forțeze prețul medicamentelor sub prețul pieței. Atât timp cât producătorii și distribuitorii sunt forțați din motive electorale populiste - ca dea PSD bine în campanie și fără nicio rațiune economică - să scadă forțat prețul medicamentelor sub prețul pieței, medicamentele, evident, vor dispărea de pe piață.

În al treilea rând, discuția pentru claw-back diferențiat vine foarte târziu, abia după moartea unui pacient, în condițiile în care am cerut constant revizuirea taxei claw black, mult înainte de această criză.

Spun constant și voi continua să repet că ce face PSD în Sănătate este nenorocire, nu doar ca și consecință a dezorganizării de la Ministerul Sănătăți, ci din cauza politicii greșite promovate de PSD.

Se ajunge la sincope în aprovizionarea cu medicamente și la moartea unor oameni din cauza politicii populiste. Măsurile PSD nu au nicio logică economică și nu fac altceva decât să înșele oamenii. Prețul medicamentelor nu poate fi scăzut sau crescut în funcție de dorința liderului de partid de a câștiga alegerile.", se arată într-un comunicat transmis ŞTIRIPESURSE.RO.

Citeşte şi: Dragnea şi Tăriceanu, replică DURĂ la solicitarea Opoziţiei de amânare a Legilor Justiţiei - VIDEO .

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.