Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bubuie coaliția! PNL atacă UDMR: 'Declarațiile lui Hunor sunt niște încercări eșuate de atenuare a impactului declarațiilor lui V. Orban'

pnl udmr sigle

Declarațiile lui Kelemen Hunor sunt, mai degrabă, niște încercări eșuate de atenuare a impactului declarațiilor lui Viktor Orban, decât niște convingeri personale, susține purtătorul de cuvânt al PNL,  Ionuț Stroe.

„În acest context acid al declarațiilor și poziționărilor, e bine să clarificăm un lucru: România este un stat cu o democrație liberală consolidată, care împărtășește valorile democratice europene. România are avantajul, în acest context extrem de complicat, sa fie condusă de un Președinte și un Prim-ministru proeuropeni, cu valori democratice europene asumate și care nu vor accepta niciodată ca democrația să decadă în România, așa cum se întâmplă în alte state. Declarațiile domnului Kelemen Hunor sunt, mai degrabă, niște încercări eșuate de atenuare a impactului declarațiilor lui Viktor Orban, decât niște convingeri personale. Nu am văzut la domnul Hunor până acum astfel de declarații, de aceea președintele UDMR va trebui să își clarifice poziția - a sa și a partidului pe care îl conduce și reprezintă - pentru ca această situație să înceteze”, scrie pe Facebook Ionuț Stroe.

„Însă trăim vremuri complicate și suntem datori să fim mai alerți și mai hotărâți să combatem orice derapaj de la principiile democratice fundamentale”, conchide Stroe.

Vezi și: VIDEO - Klaus Iohannis cere socoteală UDMR după discursul lui Viktor Orban: 'E nevoie de clarificări publice!'

Kelemen Hunor nu consideră discursul lui Viktor Orban de la Băile Tușnad ca fiind rasist sau rusofil. Președintele UDMR a mai explicat că afirmațiile lui Orban despre „amestecul raselor” din cauza imigrației este o chestiune, mai degrabă, culturală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.