Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bubuie nervii în Caucaz! Azerbaidjanul acuză Rusia că a dezinformat: 'Folosirea termenului Nagorno-Karabah reprezintă o lipsă de respect'

Armata azeră continuă să rămână în poziții în satul Farrukh și pe cele mai apropiate înălțimi din Karabakh, spune Ministerul Apărării din Azerbaidjan.

„Ministerul Apărării al Federației Ruse, în declarația sa din 27 martie, a indicat o serie de puncte care nu corespund realității. În special, nu au existat modificări în pozițiile în satul Farrukh și în înălțimile cele mai apropiate de acesta.  Informația că armata azeră s-a retras din aceste poziții nu este adevărată. Armata noastră deține controlul deplin asupra situației operaționale”, se arată în mesajul Ministerului Apărării din Azerbaidjan. Ministerul a mai remarcat că „informația difuzată de Ministerul rus al Apărării că partea azeră a încălcat regimul de încetare a focului și că armata azeră a rănit nu este adevărată”. „Folosirea termenului „Nagorno-Karabah” în declarațiile Ministerului rus al Apărării din 26 și 27 martie reprezintă o lipsă de respect pentru integritatea teritorială a Republicii Azerbaidjan recunoscută și acceptată de comunitatea internațională, inclusiv de Federația Rusă”, a adăugat Ministerul Apărării din Azerbaidjan.

Vezi si: Iranul avertizează Azerbaijanul să nu atace Armenia: Ar însemna reacția armatei noastre (Gărzile revoluționare)

Duminică mai devreme, Ministerul rus al Apărării a raportat că armata azeră a încălcat de două ori încetarea focului în Karabakh, patru persoane fiind rănite.

„Două încălcări ale regimului de încetare a focului au fost înregistrate de către forțele armate ale Republicii Azerbaidjan în regiunea Askeran. În urma încălcării, două persoane din fiecare parte au fost rănite. Comandamentul contingentului rus de menținere a păcii, în cooperare cu reprezentanți ai părților în conflict, a stabilizat situația”, se arată pe site-ul ministerului într-un comunicat.

Vezi si: Armenia acuză 'o invazie' în regiunea controlată de ruși din enclava Nagorno-Karabah

Ministerul Apărării al Federației Ruse a mai menționat că „în urma rezultatelor negocierilor, partea azeră a efectuat retragerea unităților sale din zona așezării Furukh”.

Cu o zi înainte, ministerul rus al Apărării a raportat că armata azeră a încălcat acordurile trilaterale privind Karabakhul, a intrat în zona de responsabilitate a forțelor de menținere a păcii și a tras în unitățile armatei Karabakhului nerecunoscut cu drone turcești.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.