Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bubuie nervii între SUA și Europa! Casa Albă îi acuză pe europeni de minciuni: Nu există prețuri excesive pentru livrările de GNL în Europa

UE SUA

Casa Albă respinge acuzația că SUA ar beneficia de prețuri excesive pentru livrările de gaze naturale lichefiate (GNL) către Europa.

"Aceasta este o afirmație falsă. În realitate, SUA aumobilizat GNL pentru a ajuta Europa să se pregătească pentru iarnă", a declarat un oficial guvernamental într-o convorbire telefonică cu jurnaliștii americani de luni.

Marea majoritate a GNL din SUA este exportat prin "contracte transparente pe termen lung" cu companii străine de comercializare a energiei. Printre acestea se numără mai multe companii europene, care ar revinde apoi gazul lichefiat consumatorului final european, transmite casa albă.

Reacția vine după ce înalți oficiali europeni au acuzat administrația lui Joe Biden că au făcut avere din război, în timp ce țările UE au de suferit.

„Adevărul este că, dacă privim lucrurile cu sobrietate, țara care profită cel mai mult de pe urma acestui război este America, pentru că vinde mai mult gaz și la prețuri mai mari și pentru că vinde mai multe arme”, a declarat un oficial de rang înalt pentru Politico

Comentariile explozive – susținute în public și în privat de oficiali, diplomați și miniștri – urmează furiei crescânde în Europa față de subvențiile americane care amenință să distrugă industria europeană.

Mai multe pe această temă aici: Tensiuni tot mai mari între SUA și Europa/ Europenii îi acuză pe americani că profită serios de pe urma conflictului din Ucraine pe spatele UE

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.