Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BUBUIE NERVII la Ploiești: 'Șeful CJ cere demisia tuturor directorilor Spitalului de Urgență Ploiești:Peștele de la cap se-mpute'

www.pixabay.com
medici, spital, operație

Președintele Consiliului Județean (CJ) Prahova le-a cerut, miercuri, demisia celor patru directori de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Ploiești, solicitarea venind în urma controlului ministrului Sănătății care a găsit nereguli privind curățenia,  informează Mediafax.

Citește și: Adrian Năstase, REACȚIE FULGER după ce a fost uitat de pe lista invitaților din Parlament: 'La ora 12 am primit o invitație pentru ora 14'

Președintele CJ Prahova, Bogdan Toader, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că a cerut, miercuri, demisia celor patru directori de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, fiind vorba despre managerul general și directorii medical, de îngrijiri și economic.

“Am cerut demisia celor patru directori. Consiliul de administrație se va întruni și va analiza. Nu eu decid. Eu mă ocup de dezvoltare, noi dăm bani. Ei trebuie să se îngrijească să fie totul în regulă. Ei trebuiau să vadă că pe partea de îngrijiri nu e bine. Peștele de la cap se împute”, a declarat Toader.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, Marius Niculescu, a declarat, la rândul său, că așteaptă decizia Consiliului de Administrație, care se va întruni joi și apoi va face declarații.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a cerut, în urma unui control făcut în noaptea de vineri spre sâmbătă la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, unitate medicală în care s-au semnalat mai multe neregulile, demiterea unui director și control urgent al DSP.

Sorina Pintea a declarat că a găsit mizerie în Spitalul din Ploieşti, chiar şi în secţiile renovate, şi sunt probleme privind comportamentul cadrelor medicale faţă de pacienţi, iar ulterior a anunțat că probabil va cere retragerea acreditării spitalelor județene de la Ploieşti şi Gorj.

Pintea a explicat că problemele reale ale sistemului nu ţin de finanţare, ci de necunoaştere şi de nerespectarea protocoalelor şi regulilor deja existente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.