Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Bubuie' prețul la mașini în Rusia: prețuri mai mari cu cel puțin 10%, iar producătorii refuză să livreze automobile; cele mai mari scumpiri sunt la Lada

economica.net
Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile masini

Producătorii de automobile au început să crească semnificativ prețurile la mașinile noi și refuză să livreze mașini către dealeri, scrie ziarul Vedomosti, relatează Interfax.

Dealerii ruși AvtoVAZ au declarat sursei citate că de la 1 martie preocuparea privind războiul crește prețurile cu 10% în medie pentru întreaga gamă de modele. Cele mai scumpe, conform listelor de preț actualizate, sunt din familia Lada Vesta și Lada Largus. Vesta a devenit mai scumpă imediat cu 170 de mii de ruble. Prețul pentru pasageri Largus a crescut cu 247 mii de ruble. Un reprezentant al AvtoVAZ a refuzat să comenteze pentru ziar.

Japonezul Suzuki, după cum au spus dealerii mărcii publicației, a anunțat și o creștere a prețului de la 1 martie pentru modelele Jimny și Vitara cu 20 de mii de ruble. Audi, Mercedes și Hyundai plănuiesc, de asemenea, să își actualizeze etichetele de preț în viitorul apropiat, spune sursa ziarului în Avtospetstsentr. Hyundai a suspendat, de asemenea, livrările de mașini către dealeri, a declarat interlocutorul pentru Vedomosti. Un purtător de cuvânt al companiei coreene a refuzat să comenteze noile prețuri.

În mod similar, potrivit ziarului, au acționat reprezentanți ai altor mari producători auto - Nissan, BMW, Renault, alianța Stellantis (care reunește Peugeot, Citroen, Opel, Jeep și Fiat). Reprezentanții UAZ și Mazda nu au răspuns la întrebările jurnaliștilor.

Importatorii au început să refuze să livreze mașini în Rusia imediat după izbucnirea ostilităților în Ucraina. Primele care au oprit livrările de mașini de import au fost mărcile Grupului Volkswagen (Audi, Volkswagen, Skoda, Porsche), precum și americanii General Motors (Chevrolet și Cadillac) și Jaguar Land Rover.

Pe 28 februarie, Volkswagen Group Rus a anunțat suspendarea completă a livrărilor către dealerii din Rusia de mașini de toate mărcile incluse în grup (pe lângă cele de mai sus, include și motociclete Lamborghini, Bentley și Ducati). Reprezentantul companiei a explicat că este vorba doar de mașini de asamblare locală, fără a confirma suspendarea importurilor. La uzina din Kaluga, grupurile asamblează Volkswagen Polo, Skoda Rapid, Volkswagen Tiguan, la locul din Nijni Novgorod - Skoda Karoq, Kodiaq și Octavia, precum și Volkswagen Taos.

Renault a suspendat producția la fabrica sa din Moscova în perioada 28 februarie - 5 martie din cauza întreruperilor în furnizarea de componente. „Perturbațiile sunt legate în primul rând de întărirea regimurilor de frontieră în țările de tranzit și de nevoia forțată de a schimba o serie de rute logistice stabilite”, a explicat un reprezentant Renault.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.