Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bubuie scandalul în PSD Iași, după eșecul de la alegeri - Un primar cere demisia lui Maricel Popa și revenirea lui Mihai Chirica

ziaruldevalcea.ro
sigla PSD

Un primar PSD din judeţul Iaşi cere demisia şefului filialei judeţene a social-democraţilor, Maricel Popa, în urma rezultatului slab al organizaţiei la alegerile europarlamentare. PSD s-a clasat pe locul al treilea în judeţ, după USR-PLUS şi PNL.

„Trebuie un suflu nou în organizaţia PSD Iaşi. Cei care au pierdut alegerile să-şi asume şi să se retragă, în mod onorabil, pentru eşec. Fac referire la preşedintele PSD, Maricel Popa, pentru o campanie electorală dezastruoasă. Eu îi cer demisia lui Maricel Popa. Să-şi dea demisia şi să organizăm alegeri în filială. Maricel Popa nu a fost ales preşedinte, a fost impus de Dragnea. Ce vot este ăsta cu mâna sus? Noi cei care am vrut să candidăm nu am fost lăsaţi. Fac apel la toţi primarii şi parlamentarii să mi se alăture şi să pregătim alegerile locale şi generale. Altfel va fi un dezastru”, a declarat Mihai Mihalache, primarul PSD al comunei ieşene Schitu Duca.

ALERTĂ Paul Stănescu, votat președinte executiv INTERIMAR al PSD

El a afirmat că finanţările guvernamentale în comunele din judeţul Iaşi au fost condiţionate de rezultatul obţinut la alegeri.

"Mi s-a spus aduceţi voturi, o să primiţi proiecte. Acest lucru mi l-a spus Dragnea de faţă cu Maricel Popa", a mai afirmat Mihalache.

Totodată, primarul PSD Mihai Mihalache a mai cerut ca deputatul Tudor Ciuhodaru, candidat la europarlamentare, să nu fie validat de PSD pentru a merge în Parlamentul European, întrucât a fost impus pe liste, fără acordul primarilor PSD din judeţ.

Edilul localităţii Schitu Duca a spus că primarul Mihai Chirica ar trebui să revină în PSD.

În judeţul Iaşi, USR-PLUS a înregistrat 26,8 la sută (88.190 voturi), pe locul al doilea clasându-se PNL, cu 25,67 la sută, diferenţa între cele două formaţiuni fiind de aproximativ 4.200 de voturi.

Pe locul al treilea în judeţul Iaşi s-a clasat PSD, cu 20,4 la sută, urmat de Pro România, 6,54 la sută şi PMP 5,89 la sută. ALDE a obţinut 3,38 la sută din voturi.

Prezenţa la vot în judeţul Iaşi a fost de 43,75 la sută.

Alegerile din municipiul Iaşi au fost câştigate de USR-PLUS cu 36 la sută, urmat de PSD 18 la sută şi PNL 15 la sută.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.