Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BUBUIE SCANDALUL pe PNDL, în plină campanie de alegeri în PNL: Au fost oprite finanțările, acuză un președinte de CJ

gds.ro
bani

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Francisk Chiriac, s-a arătat nemulţumit de faptul că Guvernul ar fi oprit finanţările pentru proiectele realizate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), pe motiv că nu ar mai fi fonduri suficiente.

El a precizat că, în prezent, instituţia pe care o conduce are în derulare două proiecte finanţate prin PNDL2.

Citește și: Florin Cîţu s-a sucit și îi dă o veste proastă lui Ludovic Orban: 'Nu mai facem PNDL'

"Au fost oprite toate finanţările pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Consiliul Judeţean mai are două proiecte în derulare. Se lucrează, dar vă daţi seama ce înseamnă, nu neapărat pentru Consiliu, pentru că se face pe bani guvernamentali, dar pentru constructori! Mai sunt şi alte UAT-uri, de diverse culori politice. Sunt resturi de executat pe acest PNDL. Este păcat, pentru că judeţul Brăila este unul dintre judeţele care a beneficiat de sume enorme, prin cele 99 de proiecte. Şi vă readuc aminte că sunt 6.500 de miliarde intraţi în în ultimii ani pe aceste proiecte. E păcat că nu ne ducem la bun sfârşit obiectivele şi că această finanţare a fost oprită în luna iunie. Mi se pare dubios, curios, strigător la cer! Dacă eram undeva în octombrie... Eu am discutat şi cu ceilalţi primari care au astfel de obiective de realizat şi spuneau că erau pe ultima sută de metri cu lucrările", a declarat Francisk Chiriac.

Cele două proiecte pe care CJ Brăila le mai are în derulare prin PNDL2 sunt reabilitarea drumurilor judeţene DJ 212A şi DJ 59.

Prim-ministrul Florin Cîţu dădea asigurări, recent, că toate investiţiile derulate prin PNDL vor avea finanţare.

"Toate lucrările de investiţii prin PNDL vor fi finanţate de Guvernul României, conform legii. Ultimele tranşe de plată se referă la facturile depuse până în 15 iunie, care vor fi achitate etapizat până la 20 iulie. Plăţile restante vor fi achitate imediat după rectificarea bugetară obişnuită, la mijlocul anului. Îi asigur pe toţi aleşii locali că toate facturile conforme vor fi achitate şi reafirm îndemnul de a lucra pentru a avea posiblitatea să decontăm cât mai mult", a scris premierul Florin Cîţu pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.