Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bubuie un mare dosar la DNA: procurorii au spart o rețea cu mari ramificații din București

Sigla DNA

Polițiștii și procurorii DNA fac miercuri 22 de percheziții în Capitală la domiciliile unor persoane și la sediile unor firme, într-un dosar în care există suspiciunea că mai multe imobile au fost însușite ilegal de la persoane decedate. Prejudiciul creat moștenitorilor depășește 1,3 milioane de lei.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție și de fals, săvârșite în perioada 2018-2022, de către persoane specializate în identificarea și însușirea nelegală a unor bunuri imobile, ce au aparținut unor persoane decedate, cu prejudicierea moștenitorilor legali.

Profitul obținut din tranzacționarea ulterioară a acelor imobile depășește suma de 1.365.223 lei.

Comunicatul DNA

În urma solicitărilor formulate de reprezentanți mass-media, Serviciul Informare și Relații Publice din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București este abilitat să comunice următoarele:

Astăzi, 13 martie 2024, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, cu sprijinul serviciilor de investigații criminale Sectoarele 1 - 6 Poliție, în baza delegării unui procuror din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, au pus în aplicare 22 de mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București și județele Ilfov, Prahova și Vâlcea, la domiciliul unor persoane fizice și la sediile unor societăți comerciale, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de abuz in serviciu, fals intelectual, uz de fals, mărturie mincinoasă.

În fapt, în perioada 2018 - 2022, mai multe persoane ar fi identificat și și-ar fi însușit în mod nelegal bunuri imobile, ce ar fi aparținut unor persoane decedate, cu prejudicierea moștenitorilor legali

Din cercetări, s-a stabilit că profitul obținut din tranzacționarea ulterioară a acelor imobile depășește 1.365.223 de lei.

De asemenea, se vor pune în aplicare 11 mandate de aducere, emise pe numele persoanelor vizate, urmând a fi conduse la audieri în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Acțiunea beneficiază de sprijinul Serviciului Acțiuni Speciale, precum și al Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.