Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bubuie un nou conflict chiar în interiorul NATO? SUA fac un joc extrem de periculos în Mediterană VIDEO

cipru

Potrivit ziarului israelian Haaretz, Statele Unite transferă Israelului arme, tehnică militară și soldați prin intermediul bazei britanice Akrotiri din Cipru. Aceasta se află la o distanță de 180 de mile de Tel Aviv, un zbor de 40 de minute. Presa cipriotă scrie de ceva vreme că Statele Unite au implicat din punct de vedere militar insula în războiul din Gaza, prin livrările pe care le face către Israel, informează Milliyet.

SUA depun eforturi intense pentru a implica Ciprul de Sud (Administrația greacă din Cipru - n.red.) în războiul din Gaza nu doar din punct de vedere militar, ci și din așa-zisa perspectivă umanitară. Proiectul coridorului de ajutor umanitar care se va întinde din Larnaca până în Gaza este o parte a acestui plan.

A atras atenția declarația făcută de președintele greco-cipriot Nikos Hristodulidis în legătură cu coridorul umanitar: "Important nu este când ajunge ajutorul ci rolul Ciprului". În timp ce Gaza arde, grecii ciprioți nu și-ar fi putut exprima mai bine intențiile de a profita de situație. Potrivit lui Hristodulidis, datorită acestui coridor, Ciprul de Sud își va consfinți rolul de poartă a stabilității și securității în regiune!

Să amintim că insula Cipru se numără printre „Pământurile Făgăduinței”, după cum spun evreii sioniști, și să continuăm cu o serie de întrebări...

De ce este propusă pentru coridorul umanitar linia Larnaca-Gaza, cât timp există punctul de frontieră Rafah? Ce se ascunde în spatele eforturilor de a deschide coridorul în partea greco-cipriotă și de a implica administrația din sudul insulei în acest demers? Oare vor fi aduși în Gaza evrei din terțe state, sub înfățișarea unor ajutoare umanitare? Sau se plănuiește creșterea populației evreiești din Cipru?

Se spune că ajutorul umanitar va fi livrat în Gaza cu nave, pe termen scurt, cu platforme plutitoare pe termen mediu iar pe termen lung, printr-un port care urmează să fie înființat. Cine credeți că va controla acest port? Desigur, SUA. Portul va fi operat și controlat de SUA și, prin intermediul Ciprului de Sud (membru al UE - n. red.) de Uniunea Europeană.

Astfel, vor fi împușcați doi iepuri dintr-o lovitură. Coridorul va permite ca țărmul Gazei să fie controlat fără probleme de către Israel. Sub pretextul ajutoarelor umanitare, Hamas va fi lăsat pe dinafară în totalitate.

Iar SUA vor avea de fapt acces la o bază militară în Mediterana de est datorită acestui port. Așa va avea și un cuvânt de spus în ceea ce privește resursele de energie din această regiune. Nu trebuie să uităm că Israelul vrea să înființeze o bază maritimă și aeriană în Ciprul de sud.

 

Ce ne spun toate acestea?

Este foarte clar că se dorește, poate nu pe termen scurt ci pe termen mediu, ca războiul să cuprindă și insula Cipru. Detaliile planului așa-zisului coridor umanitar spun totul.

Din această perspectivă, rezistența din Gaza este foarte importantă.

Dacă Israelul și SUA, care îl susțin, obțin ce vor din Gaza, următorul obiectiv va fi invadarea părții turcești din Cipru.

Sursa: Revista Presei Rador Radio România

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.