Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BUBUIE un nou scandal la Facebook - Rețeaua a salvat e-mail-urile a aproape 1,5 milioane de utilizatori fără să îi anunțe

businessinsider.com
facebook lupă

Facebook Inc a anunțat că s-ar putea să fi salvat, neintenționat, e-mail-urile a 1,5 milioane de noi utilizatori, începând din mai 2016 până în prezent, în ceea ce pare a fi cea mai recentă problemă privind confidențialitatea cu care se confruntă compania de social media, informează Reuters citat de Mediafax.

Citește și: BIOGRAFIA neromanțată - Cine este Eugen Nicolicea, propunerea PSD la conducerea Ministerului Justiției

În luna martie, Facebook a încetat să mai ofere o verificare a parolei prin e-mail ca opțiune pentru persoanele care s-au înscris pentru prima dată, deoarece au existat cazuri în care e-mail-urile persoanelor au fost salvate de Facebook, când și-au creat contul.

„Estimăm că ar fi putut fi încărcate e-mail-urile a până la 1,5 milioane de persoane. Aceste contacte nu au fost împărțite cu nimeni altcineva și le ștergem”, au declarat reprezentanții Facebook pentru Reuters, adăugând că utilizatorii ale căror contacte au fost importate vor fi notificate.

Eroarea a fost soluționată, conform unei declarații a companiei.

Anterior acestei declarații, publicația Business Insider a semnalat problema.

Recenta problema se încrie într-un șir de probleme a Facebook privind securitatea datelor utilizatorilor. Problemele s-au succedat în cascadă, odată cu dezvăluirile Cambridge Analytica, firmă de consultanță britanică. Britanicii au colectat datele utilizatorilor Facebook fără să îi anunțe, iar pe baza acestora le-a creat profiluri, ceea ce i-a ajutat să le afișeze mesaje electorale specifice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.