Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BUBUIE una după alta: o NOUĂ problemă în campania de vaccinare - Personalul medical e EPUIZAT, din cauza lipsei centrelor

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccinare

Președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea, vindecat de Covid, reclamă că angajații centrului de vaccinare al Spitalului de Urgență au ajuns la limita de epuizare deoarece vaccinează de cinci ori mai multe persoane decât fusese planificat, în lipsa centrelor.

Valentin Ivancea arată că după două săptămâni de convalescență la capătul cărora s-a vindecat de Covid-19 a revenit joi la serviciu. Primul drum l-a făcut la Spitalul Județean de Urgență Bacău, pentru a se asigura că centrul de vaccinare anti-Covid-19 funcționează la parametri optimi, conform Mediafax.

Citește și: Psihiatrul Gabriel Diaconu îl NIMICEȘTE pe Vlad Voiculescu: S-a COCOȚAT pe cadavre și suferință. Traficul de medicamente e o infracțiune

Conform președintelui Consiliului Județean Bacău, este singurul centru de vaccinare operațional acum în municipiul Bacău, amenajat în doar 5 zile.

„Este inadmisibil ca într-un oraș ca Bacăul primăria să fie incapabilă să amenajeze centre de vaccinare, conform ordinului ministrului Sănătății, în condițiile în care ordinul este emis de o lună, iar despre campania de vaccinare autoritățile centrale vorbesc de cel puțin două luni! Personalul medical de la centrul de vaccinare al SJU a ajuns la limita de epuizare: aici se vaccinează de 5 ori mai multe persoane decât fusese planificat la început, respectiv peste 300 persoane zilnic (în 4 fluxuri de vaccinare/zi, în 2 schimburi, inclusiv în week-end), față de 65 persoane/zi, în etapa inițială. Mai mult, pe 8 ianuarie, la centru s-au vaccinat aproape 460 de persoane, spitalul fiind sufocat de solicitări în acest moment! Totul, din cauza neorganizării centrelor de vaccinare în municipiul Bacău și a modului dezastruos în care e gestionată campania de vaccinare la nivelul orașului”, arată Valentin Ivancea.

Acesta cere, în ședința CJSU de joi, urgentarea amenajării și operaționalizării centrelor de vaccinare din municipiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.