Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Psihiatrul Gabriel Diaconu îl NIMICEȘTE pe Vlad Voiculescu: S-a COCOȚAT pe cadavre și suferință. Traficul de medicamente e o infracțiune

playtech.ro
Vlad Voiculescu

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu îl atacă extrem de dur pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Diaconu spune că Voiculescu s-a urcat pe cadavre pentru a avansa în cariera sa politică și că a făcut trafic de medicamente.

"Ministrul Harababură

Citește și: FOTO Testările psihologice din Poliție, O GLUMĂ: Un polițist din IPJ Vaslui s-a fotogafiat în lenjerie de damă

Am avut plăcerea de-a nu sta vreodată de vorbă cu Vlad Voiculescu, tânărul ministru al sănătății.

Îi cunosc legendația, băiat cuminte, plecat în bejenie la studii, pâinea lui Dumnezeu, căra pastile cu valiza pentru bolnavii de cancer, s-a întors călare pe un măgar să reformeze sănătatea (coruptă) din România.

Ce contează că traficul de medicamente este o infracțiune în Uniunea Europeană, povestea a atins suflete și a convins mii de români că e în regulă să iei pastile de pe net sau de la cunoștințe din Occident.

Șarmant, Veve politicianul și-a făcut loc cu coatele unde s-a nimerit, și în proces s-a cocoțat pe cadavre și suferință.

S-a cocoțat în ministerul tehnocrat al lui Dacian Cioloș pe emoția lăsată în urmă de incendiul din Colectiv, pe care și l-a luat în posesie plecând de la povestea că el, Vlad Voiculescu, s-ar fi ocupat de transportul victimelor în Austria.

Vlad Voiculescu a mințit. Pentru că eu știu, de fapt, cine s-a ocupat de asta. Și n-a fost el. Eu eram la Vienna în noiembrie 2015. Dar Vlad n-are de unde ști asta. Consulul României de la acea vreme însă are să-și aducă aminte. Și ce-a făcut pentru victime, și cât s-a zbătut. Dar și cine s-a zbătut pentru ei de la București. Suficient să spun că doctorul Arafat are multe păcate, dar eforturile lui din toată acea perioadă rămân în istorie. Lucru pe care Voiculescu nu i-l uită sau iartă.

Voiculescu n-a tresărit când a început să-și tragă sevă din tragedia victimelor Colectiv, dar și voluntarilor și entuziaștilor, cât să-și sporească anvergura politică. N-a tresărit nici când a devenit protagonistul unui documentar care-ar fi bun, dacă n-ar fi rău, și care spune doar o jumătate de poveste, cea care se cuvine. Anume cea în care Vlad e personajul bun. Dar ochiul filmaciului decide realitatea, iar camera s-a dus doar în direcția potrivită snoavei. Nicidecum unde snoava era contrazisă de realități.

N-a tresărit Voiculescu nici când, odată ajuns ministru, i-a oferit Monicăi Althamer poziția de ”secretar de stat pe problemele pacienților”, cu ”calificare la locul de muncă”, poziție de la care de fapt cuplul Althamer, bine ocrotit de Vlad Voiculescu, a început să deschidă uși pentru diverse ONG-uri și în același timp să plătească polițe celor care erau incomozi. Prin intermediul DGA, serviciu al Ministerului de Interne, fără competențe nici în domeniul sănătății, nici al medicinei. Dar cumva sub-servilă intereselor lui Voiculescu, Cioloș și compania.

Vlad Voiculescu este cel care a distrus transplantul, în România, împreună cu Emanuel Ungureanu, astfel încât astăzi ne uităm la ruinele unui sistem care a salvat sute, dacă nu mii, de vieți. N-a făcut-o din convingere. A făcut-o din pragmatism. Câțiva morți azi, câteva șanse mâine.

Bineînțeles că el va spune că s-a luptat cu corupția de la ANT, că toți erau niște nemernici, că a fost puritatea și neprihănirea care l-au condus în luptă.

Care puritate și neprihănire a presupus și linșajul profesorului Burnei, acuzat pe nedrept, și cu directa contribuție a DGA și doamnei Althamer, de tortură și rele tratamente aplicate pacientului, dar și mită, șpagă și foloase necuvenite. Lui Burnei i s-a aplicat ”schema Lucan” care l-a consacrat pe alt bard al sănătății, Emanuel Ungureanu.

Ancheta unei ziariste a declanșat, cu participația directă a acelorași ONG-uri, o isterie publică, sub privirea atentă a ministrului. Voiculescu însuși a dat pe surse presei că Burnei va fi arestat cu mascații la spital. Și trebuia să fie cu taraf, și scandal public, că altfel nu ieșea bine sceneta.

Nimeni nu mai știe, astăzi, că Burnei a fost exonerat de acuzațiile penale aduse. Nu înainte să-i fie distruse numele, cariera, reputația, și să devină o umbră a ceea ce a fost, și reprezentat, pentru România.

O altă cruce în cimitir, un pas înainte pentru tânărul Vlad.

După care, fix înainte să plece din funcție, Voiculescu a dat undă verde faimosului proiect ”Țibichi” privind Dosarul Electronic de Sănătate. Implementat abuziv. În flagrantă încălcare a drepturilor pacientului. Dar devenit „obligatoriu” sub semnătura lui. Bine că zâmbește astăzi că vaccinarea nu e ”obligatorie”, dar viața privată a pacientului român când i-a stat în pix n-a valorat doi cenți.

DES s-a născut mort după ce a înghițit niște zeci de milioane de Euro, prin deplina concurență a lui Vlad cu niște oameni deștepți de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Ani mai târziu, sub 2% din medici îl folosesc. Dacă și aceia.

Dosarul electronic de sănătate ar fi fost atât de necesar în pandemia de COVID. Inclusiv în campania prezentă de vaccinare. Doar că nu merge. N-a mers niciodată.

Alegerea lui Voiculescu în cabinetul Câțu, negociată pe trepte de aceiași oameni care l-au propulsat acum 5 ani, ale căror investiții trebuiau cumva răsplătite, a declanșat o imensă harababură.

Campania de vaccinare, cu structura ei de conducere și organizare decisă în CSAT, la începutul lui decembrie 2020, este făcută, astăzi, harcea-parcea de același entuziast cu cheiță, care nu vede dincolo de propriul orgoliu, aroganță și interesele pe care le reprezintă.

Ducă-se dracu românii, trăiască agentura!

Mi se pare incalificabil, la acest moment, războiul dus de ”e mine mă cheamă Vlad” în Ministerul Sănătății, război de de-credibilizare a Armatei Române, Ministerului Apărării, medicilor militari, tuturor celor care au pus umărul la organizarea logistică a vaccinării, dar și întregului corp medical care luptă pentru sănătatea românilor.

Dar nu ca să facă el mai bine. Cât să facă suficient de rău, pentru ca mai apoi să vină cu propriul portofoliu de organizații,

Care de publicitate, care de IT, care de consultanță,

O întreagă păduchelniță de clienți la fel de dezinteresați de criza sanitară, cât de oportunitățile pe care aceasta le prezintă.

Era în sarcina MS să se ocupe de organizarea centrelor de vaccinare, respectiv normarea și dotarea lor cu aparatură și personal. Ce-a făcut Vlăduț? A aruncat mâța autorităților locale, pentru că sistemul medical e descentralizat, pentru că n-are statul bani, pentru că oricum erau niște răzvrătiți în PNL care aveau nevoie de un motiv să se ia de Ludovic Orban.

Cearta de fațadă dintre Emil Boc și Vlad Voiculescu, o pantomimă a complicității, ca și falia dintre Câțu și Voiculescu, ascund de fapt intenția conjunctă a ”prietenilor” din ambele partide de Coaliție de-a-și impune propriul joc, proprii oameni, respectiv propriile interese.

Vreau să rămână scris: campania de vaccinare în România ori va rămâne construită pe scheletul militar logistic, ca în Israel, ori nu va fi construită deloc.

Vor fi morți în cimitire, vor fi vieți sacrificate degeaba, iar când se va așterne praful, iar România va fi ”privatizată” medical în felul dorit de ”vizionarul” croitoraș și prietenii lui, prea puțin va mai rămâne de spus.

Opriți-l careva pe ministrul Harababură, înainte să distrugă întreaga ceainărie, și odată cu ea toate lucrurile bune făcute până acum.

#medicinromania #COVID19", scrie Gabriel Diaconu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.