Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bucharest Jazz Festival va avea loc în septembrie la Combinatul Fondului Plastic. ZMEI3, Sorin Zlat, Luiza Zan şi Big Bandul Radio, în line-up

wondatunes.com
jazz

Bucharest Jazz Festival va avea loc între 16 şi 18 septembrie, pentru prima dată la Combinatul Fondului Plastic, un spaţiu dedicat evenimentelor din zona de arte şi design, potrivit news.ro.

Ediţia din acest an vine cu un concept axat pe jazzul românesc şi este curatoriată de muzicologul şi jurnalistul Florian Lungu, nume important al scenei de jazz locale care a documentat, a experimentat şi a fost martor la multe evenimente care au scris istoria jazzului autohton.

„După o pauză de doi ani, ne dorim să luăm pulsul muzicii de jazz de la noi din ţară. Cine sunt artiştii noului val, ce colaborări recente au apărut printre virtuozii jazzului românesc şi cum mai sună muzica jazzmanilor din diaspora? Sunt întrebări la care încercăm să răspundem la ediţia din acest an. Bucharest Jazz Festival #9 înseamnă trei zile de muzică bună într-o locaţie nouă pentru fanii festivalului, la Combinatul Fondului Plastic unde, în ultima vreme, se întâmplă atâtea lucruri importante”, spune Mihaela Păun, director ARCUB.

Programul festivalului este împărţit în trei seri tematice.

Prima zi de festival este dedicată artiştilor din noua generaţie de jazzmani şi grupează patru concerte sub tema „Young Blood Jazz Musicians”. Seara „Jazz Diaspora” prezintă concerte ale artiştilor români de jazz din afara ţării, iar ultima zi de festival este intitulată „Jazz Virtuoso” şi aduce pe scena de la Combinat nume consacrate ale jazzului autohton.

Din lineup-ul ediţiei fac parte ZMEI3, Sorin Zlat, Ion Ţunţu Baciu Jr., Trigon, Eva Maria Gârlea & Robert Cozma şi o colaborare între Luiza Zan şi Big Bandul Radio dirijat de Ionel Tudor. În afara concertelor sunt programate DJ Sessions, ateliere muzicale pentru copii şi o conferinţă pentru publicul de jazz.

Cea de-a noua ediţie este organizată de Primăria Capitalei, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Municipiului Bucureşti alături de ARCUB, cu sprijinul The Institute, al Uniunii Artiştilor Plastici din România şi al Combinatului Fondului Plastic.

Combinatul Fondului Plastic a fost construit de Uniunea Artiştilor în anii 1966–1972 ca o fabrică, un grup de clădiri multifuncţionale, unde puteau fi produse opere de artă de diferite medii. Cu timpul, multe dintre spaţiile industriale au fost reconvertite, iar locaţia a devenit astăzi o platformă artistică şi o destinaţie culturală reunind spaţii expoziţionale, organizaţii şi ateliere pentru artişti. De-a lungul timpuui, Combinatul Fondului Plastic a fost gazdă pentru evenimente de referinţă pentru oraş, precum Romanian Design Week, DIPLOMA, Art in Progress.

Festivalul care i-a adus la Bucureşti pe Jan Garbarek, Dave Douglas, Carmen Lundy, Lee Konitz şi Roy Hargrove, Bucharest Jazz Festival este cel mai important eveniment de jazz din Capitală. Debutează în Piaţa George Enescu în 2011, sub denumirea ARCUB Live Open Air – Jazz, Blues & More, iar în 2014 devine Bucharest Jazz Festival, un mix unic de concerte, expoziţii şi lansări de disc şi carte. Festival membru al European Jazz Network, Bucharest Jazz Festival pune România în avangarda fenomenului jazz din Europa de Est cu nouă ediţii de concerte live şi conferinţe, expoziţii de fotografie de jazz, proiecţii de filme şi documentare muzicale, masterclass-uri, ateliere, lansări de disc şi carte de jazz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.