Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bucharest Jewish Film Festival, ediţia a XIII-a, are loc între 12 şi 16 noiembrie

sala cinema

Bucharest Jewish Film Festival, ediţia a XIII-a, va avea loc între 12 şi 16 noiembrie. Evenimentul este dedicat memoriei lui Dan Schlanger, având ca temă principală muzica.

Evenimentele ce se vor desfăşura în perioada 12-16 noiembrie la ARCUB, Institutul Cultural German Goethe şi Catedrala Sf. Iosif urmăresc să evidenţieze rolurile pe care muzica, în diversele ei forme şi cu diversele ei ramificaţii, le-a avut şi continuă să le aibă în istoria universală.

Documentarul "The Klezmer Project" ("Proiectul Klezmer") - premiat la Festivalul de la Berlin din acest an, care vorbeşte despre o limbă (idiş), o cultură (klezmer) şi un mod de viaţă (shtetl) pe care cel de-al Doilea Război Mondial le-a şters definitiv de pe harta Europei, va deschide festivalul, duminică, la ora 18.00, la ARCUB, potrivit news.ro.

Filme documentare şi artistice din Argentina, Germania, Israel, Cehia, SUA, Africa de Sud vor releva publicului bucureştean puterea muzicii în lupta cu adversităţile, dar şi capacitatea ei de a lega oamenii, iar concertul susţinut de Ethan Schmeisser şi cele două dezbateri pe teme de actualitate vor completa paleta culturală a festivalului.

Ca în fiecare an, BJFF îşi propune să fie un loc al întâlnirii între limbi şi culturi diferite, unite de filonul comun al iudaismului, văzut din cele mai diverse unghiuri, un loc al (re)descoperirii celuilalt dar şi a sinelui în oglindă, un loc al visării dar şi al trezirii la realitate (sau realităţi).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.