Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bucureştenii, victime colaterale: Nicuşor Dan dă vina pe alţii pentru gropile din asfalt, iarba netăiată, ţânţari, căpuşe şi şobolani/ VIDEO

Inquam Photos / George Calin
Nicusor Dan

Ambiţia primarului general al Capitalei de a desfiinţa companiile municipale lasă bucureştenii fără condiţiii minime de confort. Nicuşor Dan invocă tarife supradimensionate pentru a explica de ce iarba din parcuri şi alte spaţii verzi nu este îngrijită, de ce străzile sunt pline de gropi, iar ţânţarii, căpuşele şi şobolanii prosperă. Edilul uită însă să menţioneze că, în privinţa dezinsecţiei şi deratizării, compania Eco Igienizare practică tarife mult mai mici decât cele ale pieţei. Primarul îi anunţă pe bucureşteni că mai au de aşteptat pentru astuparea gropilor, îngrijirea vegetaţiei din parcuri abia acum începe, iar dezinsecţia şi deratizarea, operaţiuni care ar fi trebuit începute cu luni în urmă, aşteaptă vreme mai bună.

"Am tăiat nişte operaţiuni pentru că ele erau total neprofitabile economic, erau dezechilibrate faţă de piaţă. Pe zona de parcuri, ALPAB are contrat de delegare cu această companie municipală de parcuri. O să vă dau nişte exemple de preţuri: cosire mecanică a gazonului - 1 leu/metru pătrat, când preţul pieţei este 23 de bani/metur pătrat. Cât costă să demontezi şi să montezi o şipcă ruptă dintr-o bancă: 200 de lei să o demontezi, 200 de lei să o montezi. Cât costă să goleşti un coş de gunoi: 4 lei.

După cum vedeţi, lucrurile astea nu puteau şi nu pot să funcţioneze mai departe în acest mod şi o să vedeţi în activitatea viitoare o corectare a tarifelor şi o să ne ţinem de promisiunea de închidere a companiilor şi de a merge către piaţă pentru preţuri corecte. Operaţiunea de cosire a ierbii în parcuri a început. Estimez că undeva în două săptămâni o să fim gata în parcuri, după care urmează şi spaţiile verzi publice. Pe gripile din asfalt am alocat o sumă consistentă în bugetul pe care l-am adoptat în urmă cu câteva săptămâni. Imediat ce contractul este semnal, imediat ce vremea ne permite, o să vedeţă că o să începem să acţionămn pe segmentul ăsta. Undeva în două luni eu estimez că o să fim bine cu străzile, cu remedierea gropilor din asfalt. În ceea ce priveşte acţiunea de dezinfecţie, dezinfecţie, după cum ştiţi, în precedenta şedinţă de Consiliu am aprobat planul de acţiune. Avem pregătite utilajele, imediat ce vremea ne permite, începem să stropim, nu putem să facem asta când plouă pentru că e inutil", a declarat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.