Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

București - Copiii cu vârste între 5 şi 11 ani pot fi vaccinaţi, de miercuri, la centrul de la Circul Metropolitan

GettyImages
vaccin copii

Copiii cu vârste între 5 şi 11 ani pot fi vaccinaţi, de miercuri, la centrul de la Circul Metropolitan Bucureşti, potrivit unui comunicat al Municipalităţii transmis, marţi, AGERPRES.

Vaccinarea în cadrul centrului se derulează în fiecare zi, între orele 8,00 - 20,00, programarea copiilor putând fi realizată online, prin intermediul platformei naţionale de programare pentru imunizare.

Vaccinul se administrează copiilor, în prezenţa părinţilor/reprezentanţilor legali, care îşi vor exprima în scris acordul pentru imunizare. Serul folosit este Pfizer/BioNTech (Comirnaty), schema de vaccinare fiind de 10 micrograme/doză (0,2 ml/doza), la interval de 21 de zile.

În prezent, pentru centrul de vaccinare de la Circul Metropolitan Bucureşti există 260 de programări pentru copiii cu vârste între 5 şi 11 ani, pe o perioadă de 8 zile.

De asemenea, imunizarea se poate realiza şi fără programare, prin prezentarea directă a copiilor, însoţiţi de părinţi sau de tutorii lor legali, la punctul de vaccinare dedicat acestora.

Personalul medical care deserveşte centrul de vaccinare de la Circul Metropolitan Bucureşti, format din 20 de medici şi 28 de asistente medicale, sub coordonarea dr. Oana Lupaşcu, este asigurat integral de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB). Lor li se adaugă peste 40 de registratori medicali şi personal administrativ, de asemenea angajaţi ai ASSMB.

De la deschiderea centrelor de vaccinare de la Circul Metropolitan Bucureşti, de la începutul anului 2021 până în prezent, au fost realizate aproape 127.000 de imunizări.

Campania de vaccinare a copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani începe miercuri în România. Harta centrelor de vaccinare pentru copii este disponibilă la adresa https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.