Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

București: Crucea Roşie a deschis magazinul social 'Humanity concept store'

crucea rosie

Crucea Roşie Română anunţă că a deschis, în Bucureşti, magazinul social "Humanity concept store", un spaţiu unde vor fi asistaţi refugiaţii ucraineni cu alimente, produse sanitare şi de igienă, dar şi articole de îmbrăcăminte, acesta fiind o alternativă la punctul umanitar al DGASPC de la Romexpo, unde se prezintă pentru sprijin aproximativ 1.000 de persoane pe zi.

De la escaladarea conflictului din Ucraina, în România au intrat peste 1.100 000 persoane. Conform Biroului Înaltului Comisar al ONU, în luna august erau peste 55.000 de ucraineni înregistraţi pentru protecţie temporară pe teritoriul ţării noastre. Capitala României înregistrează cel mai mare număr de refugiaţi ucraineni.

Pentru a veni în sprjinul lor, Crucea Roşie Română a înfiinţat un magazin social - "Humanity concept store" - care dă posibilitatea refugiaţilor ucraineni să se aprovizioneze cu produse de bază.

Potrivit unui comunicat al Crucii Roşii, o dată la 10 zile, refugiaţii ucraineni vor primi un pachet cu alimente, un pachet cu produse de igienă şi produse sanitare, dar şi articole de îmbrăcăminte.

Cantităţile se calculează în funcţie de numărul de persoane. Astfel, o familie formată din 3 persoane va ridica 12 kg de alimente, 2 kg de produse de igienă şi 3 kg de haine. Pentru fiecare membru al familiei în plus se adaugă 2 kg de alimente, respectiv 1 kg de produse de igienă şi 1 kg de haine.

"Începutul şcolii, apropierea sezonului rece, creşterile de preţuri la alimente şi combustibil sunt aspecte care aduc multă îngrijorare cetăţenilor ucraineni aflaţi în ţara noastră. Prin deschiderea acestui magazin social dorim să le luăm o parte din grija zilei de mâine şi să le oferim acces gratuit la produse de strictă necesitate'', a declarat Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roşii Române.

Totodată, magazinul social al Crucii Roşii Române reprezintă o alternativă la punctul umanitar al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Bucureşti (DGASPC), înfiinţat la Romexpo, unde se prezintă, pentru a primi sprijin, în medie 1.000 de persoane pe zi.

"Este inutil să vă spun cât de necesar este deschiderea unui astfel de magazin social. În primul rând, pentru a scădea presiunea din Romexpo şi pentru a ne putea concentra şi pe alte nevoie ale refugiaţilor din Ucraina. Iar în al doilea rând, pentru a le oferi un serviciu de proximitate cetăţenilor ucraineni, pentru că Romexpo este într-o zonă slab rezidenţială. Mulţumim Crucii Roşii Române pentru această iniţiativă şi pentru sprjinul pe care ni l-a acordat în toată această perioadă cu alimente şi produse de igienă", a declarat Cosmina-Ioana Simiean Nicolescu, director general la Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, informează Agerpres.

Magazinul social al Crucii Roşii Române este susţinut financiar de Federaţia Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie (IFRC), dar şi din donaţiile colectate de Crucea Roşie Română în cadrul campaniei "Umanitatea nu are graniţe".

"Suntem încrezători că acest magazin social va oferi sprjinul necesar pentru a atenua unele dintre cele mai presante nevoi ale multor familii din Ucraina. Reţeaua IFRC va continua să sprijine Crucea Roşie Română pentru a interveni la criza din Ucraina, asigurându-se că ajungem la cei care au cea mai mare nevoie", a menţionat Bilal Hussain Shah, managerul de operaţiuni al IFRC pentru România.

Inaugurarea magazinului social a avut loc în cadrul unui eveniment moderat de Iuliana Tudor, ambasador al Crucii Roşii Române, şi a avut ca invitaţi parteneri de bază ai magazinului social: Carrefour Romania, Renault Group Romania, IVECO Romania, P&G Romania şi Colgate Romania. Fiecare partener şi-a exprimat susţinerea în continuare pentru ajutorarea cetăţenilor ucraineni.

Magazinul social din Bucureşti este al unsprezecelea magazin de acest tip pe care Crucea Roşie Română îl deschide pentru cetăţenii ucraineni. Celelalte 10 magazine sociale funcţionează, din luna martie, în judeţele Botoşani, Braşov, Cluj, Iaşi, Maramureş, Teleorman, Tulcea, Satu Mare, Sălaj şi Vaslui.

În cele şase luni de la escaladarea conflictului, Crucea Roşie Română a implementat acţiuni permanente de ajutorare a poporului ucrainean: restabilirea legăturilor de familie - 20 000 beneficiari; sprijin oferit centrelor de cazare cu hrană, apă, produse de igienă, materiale sanitare - 7 000 beneficiari; asistarea directă a cetăţenilor ucraineni prin servicii oferite de filialele de Cruce Roşie (produse de igienă şi îmbrăcăminte, asigurarea de mese calde, activităţi de socializare şi educative pentru copii, asistenţă medicală şi asistenţă psiho-socială) - 84.165 beneficiari; asistenţă oferită cetăţenilor ucraineni prin call center la numărul 0374.415.000 în limba română, engleză, rusă şi ucraineană - 6.500 de apeluri; asistenţă financiară directă - 10,07 milioane euro distribuite către 48.539 cetăţeni ucraineni aflaţi pe teritoriul României (21.120 familii); sprijin pentru cei rămaşi în Ucraina, prin transporturi umanitare periodice efectuate de Crucea Roşie Română - 90 de transporturi cu 2.250 de tone de produse şi materiale sanitare distribuite la Cernăuţi, Uzgorod şi Odessa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.