Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bucureşti: Expoziţie şi lansare de carte despre Ion Caramitru, sâmbătă, în deschiderea Festivalului Naţional de Teatru

Inquam Photos / Octav Ganea
Ion Caramitru

Expoziţia "Caramitru - Dincolo de scenă" a fotografului Florin Ghioca şi cartea "Ion Caramitru... la plecare", semnată de George Banu, vor deschide sâmbătă, la Teatrul Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti, cea de-a 32-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, expoziţia "Caramitru - Dincolo de scenă", în care autorul prezintă momente inedite din viaţa celui care a fost director al TNB vreme de 16 ani, va avea vernisajul în Foaierul Tapiseriei, de la ora 16,00.

Sunt fotografii pe care publicul nu le-a putut vedea până în prezent, realizate în turnee, la repetiţii, la diverse evenimente sau festivităţi, dar şi în culisele Teatrului Naţional, se precizează în comunicat, potrivit Agerpres.

"Ion Caramitru era un om discret, pe care rareori reuşeam să îl fotografiez în afara scenei. O singură dată mi-a cerut să îi fac nişte portrete în foaierul Sălii Studio, pe care mai apoi le-a folosit în câteva interviuri. Însă au fost situaţii în care am îndrăznit să mă strecor în culisele vieţii sale teatrale şi să prind câteva imagini inedite. În această expoziţie îl veţi vedea în ipostaze mai puţin cunoscute publicului, alături de oameni pe care i-a preţuit. Printre aceştia Prinţul Charles, Simona Halep, Victor Rebengiuc, Horaţiu Mălăele, Mihai Şora, Ana Blandiana, Andrei Pleşu, Petru Hadârcă, Ilinca Tomoroveanu şi Traian Stănescu. Dar îl veţi putea vedea şi în întâlniri cu preşedinţii Maia Sandu şi Klaus Iohannis. Sunt unele fotografii pe care nu le-a văzut nimeni până acum, nici măcar Ion Caramitru, dar cu această ocazie îl veţi descoperi în ipostaze în care nu l-aţi cunoscut vreodată", afirmă fotograful Florin Ghioca.

Expoziţia "Dincolo de scenă" in memoriam Ion Caramitru a fost vernisată în premieră în luna septembrie, la Chişinău, în foaierul Teatrului Naţional Mihai Eminescu, cu prilejul Galei Teatrelor Naţionale.

Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 6 - 13 noiembrie, la Teatrul Naţional "I.L.Caragiale" Bucureşti, foaierul Sălii "Ion Caramitru" (Sala Mare), de luni până duminică, între orele 11,00 - 18,00. Intrarea este liberă.

Vernisajul va fi urmat de lansarea cărţii "Ion Caramitru... la plecare" semnată de teatrologul şi profesorul universitar George Banu.

Cartea va fi prezentată de Ioan Cristescu, directorul Muzeului Naţional al Literaturii Române şi de dramaturgul, scriitorul şi jurnalistul Matei Vişniec.

A 32-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru, eveniment produs de Asociaţia UNITER - Uniunea Teatrală din România, se va desfăşura între 5 şi 13 noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.