Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bucureștiul ar putea fi reorganizat în 61 de cartiere

Bucuresti
Bucuresti harta

Primăria Generală a Capitalei (PMB) a pus în dezbatere publică noul Plan Urbanistic General (PUG), care prevede organizarea administrativă a Bucureștiului în 61 de cartiere și ia în calcul conectarea rutieră și de transport public cu un port și un nou aeroport în zona de sud, potrivit Buletin de București.

Majoritatea cartierelor actuale își păstrează denumirea și structura, dar sunt câteva zone care dispar, precum Armenească și Andronache, ce vor fi cuprinse în cartierele ”Centru nord” respectiv ”Ion Creangă”. De asemenea, un nou cartier ar urma să poarte denumirea unei fabrici emblematice din perioada comunistă – IMGB.

Totodată, municipalitatea prevede organizarea a 20 de zone ”park & ride”, unde șoferii care vin din afara Bucureștiului pot parca mașina și continua drumul spre centrul Capitalei cu transportul în comun.

Acest sistem, care a mai fost promis și de alți primari generali, presupune amenajarea unor parcări de mari dimensiuni, conectate cu cel puțin un mijloc rapid de transport public, iar tariful de parcare să fie accesibil.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.