Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bucureştiul, invadat de şobolani: Ce au descoperit inspectorii DSP

sobolan

Problema sobolanilor din Bucuresti pare sa fie de nerezolvat. Abia la inceputul acestei luni, printr-o hotarare a consiliului general, Primaria Capitalei a trasat sarcina deratizarii catre primariile de sector. Numai ca deocamdata cel putin hotararea nu a fost inca implementata.

Inspectorii DSP au verificat zona in care s-au gasit sobolani morti si urmeaza sa stabileasca cine va fi amendat. Pericolul este mare , mai ales ca sobolanii pot transmite bacterii ce pot fi inhalate de oameni, prin aerul respirat. Acestea pot duce la boli grave. “Sunt boli bacteriene au o perioada de incubatie de cateva zile, si de obicei se manifesta prin febra serioasa, frisoane; sau afectari multiple, ma refer la leptospiroze hepatice, hematologioce, renale, lucruri destul de severe.", a spus Stefan Lazar, medic primar boli infectioase.

Reprezentantii Romprest, firma de salubrizare angajata de sectorul cinci pentru curatenie, spun ca primaria nu i-a sesizat in legatura cu sobolanii. "Pana in acest moment niciun reprezentant Romprest nu a primit nicio astfel de solicitare din partea autoritatii abilitate, afland despre aceasta situatie doar de la dumneavoastra, moment in care o echipa deja s-a mobilizat spre solutionare, avand capacitatea necesara de colectat cadavre. "

Chiar daca sobolanii morti vor fi adunati, raman insa cei vii care sunt vazuti tot mai des de oameni ziua, in locuri publice. Inmultirea rozatoarelor a fost posibila si pentru ca deratizarea este facuta doar in cateva sectoare, anunţă ProTV.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.