Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bucureștiul se pregătește pentru un val de carantinări

Inquam Photos - George Călin
Inquam Nicușor Dan

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a stabilit, luni, să se identifice hoteluri care doresc să colaboreze cu autorităţile pentru folosirea acestor spaţii pentru o eventuală carantinare, deoarece este posibil ca mulţi români să revină în ţară dacă statele în care sunt vor impune măsuri restrictive în contextul pandemiei de COVID-19, a declarat, luni, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

"Am stabilit, pentru că o să devină o urgenţă, să identificăm acele hoteluri care vor să colaboreze cu noi pentru carantinare, pentru că, în momentul în care multe ţări din UE vor intra în forme restrictive de carantinare, e posibil să avem un val de români care vor veni către România şi pe care trebuie să-i carantinăm", a explicat Dan, după şedinţa CMBSU.

El a menţionat că legea prevede că autorităţile locale identifică aceste spaţii, plătesc, iar statul român decontează cheltuielile.

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a precizat, la rândul său, că astfel de unităţi de cazare, care trebuie să aibă o anumită configuraţie, au fost identificate pe perioada stării de urgenţă.

"Aceste spaţii în mod automat sunt verificate şi certificate de către DSP. Ca şi pe perioada stării de urgenţă şi acum o astfel de măsură va fi reglementată prin ordonanţă de urgenţă sau prin hotărâre de Guvern şi atunci se va stabili şi care e instituţia care va face achiziţia, cum se face plata, deci, sunt detalii tehnice care sunt în atributul Guvernului şi nu al nostru. (...) Noi doar identificăm acele hoteluri. Din discuţiile purtate cu doamna director al DSP-ului, la acest moment sunt identificate două unităţi hoteliere cu o capacitate de 70-80 de persoane pentru a fi carantinate", a afirmat Berbeceanu.

Nicuşor Dan a adăugat că autoritatea locală a lucrat cu cel puţin zece hoteluri din Bucureşti. "O să reluăm contactul cu ei ca să vedem dacă sunt disponibili. (...) Dacă nu vor fi de acord, o să căutăm pe alţii", a declarat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.