Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bucureștiul va găzdui Reuniunea Grupului la Nivel Înalt privind Abordarea Integratoare de Gen a Comisiei Europene

ministerul muncii

Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale (MMJS) organizează la Bucureşti, în perioada 18 - 19 februarie 2019, Reuniunea Grupului la Nivel Înalt privind Abordarea Integratoare de Gen a Comisiei Europene, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Atac de ultim moment al lui Traian Băsescu la adresa lui Mihai Gâdea și Mircea Badea: ‘Rupeți-vă în direct hainele de pe voi’

Evenimentul este organizat în marja Preşedinţiei României la Consiliul UE, prin Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi (ANES).

High Level Grupul COM joacă un rol esenţial pe Agenda UE privind Egalitatea de Şanse şi de Tratament între Femei şi Bărbaţi, inclusiv în formularea, programarea şi punerea în aplicare a Angajamentului Strategic al UE privind egalitatea de gen. Acest organism reprezintă principalul forum pentru planificarea măsurilor şi acţiunilor, de către UE, ale Platformei de Acţiune de la Beijing, pentru furnizarea de informaţii şi feedback la rapoartele Institutul pentru Egalitate de Şanse al UE - EIGE şi pentru pregătirea Reuniunii anuale a Comisiei ONU privind Statutul Femeii - CSW.

De asemenea, grupul COM asistă Comisia Europeană în pregătirea Raportului Anual privind progresele în materie de egalitate între femei şi bărbaţi.

La Reuniunea de experţi participă reprezentanţi la nivel înalt ai Statelor Membre ale Uniunii Europene, responsabili cu integrarea perspectivei de gen la nivel naţional, aceasta fiind prezidată de COM, reprezentată de directorul Irena Moozova.

Lucrările Reuniunii COM au fost deschise de către ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, alături de secretarul de stat al ANES Graţiela Drăghici.

"În vederea asigurării oportunităţilor egale pe piaţa muncii, pe segmentul legislativ, am finalizat negocierile cu Parlamentul European pe directiva privind echilibrul dintre viaţa profesională şi cea de familie a părinţilor şi îngrijitorilor. Pe segmentul nelegislativ, vom promova Concluzii ale Consiliului cu privire la eliminarea diferenţelor de remunerare între femei şi bărbaţi", a declarat ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.