Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bucurie pentru fanii serialului 'Urzeala tronurilor'. Studioul unde au fost filmate multe dintre scene şi-a deschis porţile în Irlanda de Nord

game of thrones

Fanii serialului „Urzeala tronurilor/ Game of Thrones” sunt invitaţi să păşească în lumea din Westeros, într-un spaţiu de 40 de milioane de lire sterline, studiourile unde au fost filmate multe dintre scene în Irlanda de Nord, scrie BBC, citat de news.ro.

Game of Thrones Studio Tour s-a deschis în Linen Mill, unul dintre locurile de filmare pentru serial din Irlanda de Nord.

Platourile de filmare cu Marele Zid din Winterfell şi Castle Black au rămas neschimbate după terminarea filmărilor în 2018.

Alte platouri au fost reconstruite şi elemente de recuzită emblematice, precum tronul de fier, au fost adăugate în spaţiul de 110.000 de metri pătraţi.

Turismul generat de „Game of Thrones” în Irlanda de Nord a explodat înainte de pandemie, unul din şase vizitatori spunând că serialul i-a influenţat decizia de a călători acolo în 2018.

Acest lucru înseamnă că în jur de 350.000 de oameni au contribuit cu 50 de milioane de lire sterline la economia locală, potrivit Tourism NI.

„Ne aşteptăm ca acest lucru să crească”, a declarat, pentru BBC News, managerul general al studioului Brad Kelly. „Acesta este un fenomen TV global şi vrem să aducem un public global în Irlanda de Nord pentru a fi mai aproape de Game of Thrones”.

Publicul poate merge pe urmele actorilor care au dat viaţă personajelor din „Game of Thrones”.

Studiourile Banbridge găzduiesc Great Hall Winterfell - pe platoul de filmare, înconjurat de costumele reale cu detaliile lor complicate, acolo unde au stat actorii Kit Harrington, Peter Dinklage şi Sean Bean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.