Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ex-ministru PSD: Guvernul împrumută 1.000 de euro/secundă

bankingnews.ro
euro bancnota

Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi (PSD), a transmis marți că Guvernul Orban se împrumută într-un ritm de 1.000 de euro pe secundă.

„Despre cifre, minciună și manipulare cu Vasile F. Cîțu. Guvernarea pe datorie marca Cîțu_PNL continuă în forță. De la începutul guvernării, ”fantasticul” Cîțu se imprumută la uluitoarea viteză de 1.000 de euro/secundă. Datoria guvernamentală a României a crescut cu 32 miliarde de lei în ultimele 4 luni. Vineri, pe site-ul Ministerului finanțelor publice s-au publicat datele privind datoria guvernamentală la luna aprilie 2020. Aceste date confirmă guvernarea pe datorie.

Ca și cum nu ar fi suficient, acum începe și mistificarea datelor. Cu scopul de a ascunde opiniei publice explozia datoriei guvernamentale în PIB, Vasile F. Cîțu împarte datoria la un PIB de 1.129,3 miliarde de lei și obține în aprilie o pondere de 35,9% din PIB. În realitate, ultimele patru trimestre au înregistrat un PIB de 1.073,1 miliarde lei (TRIM II, III și IV 2019 și TRIM I 2020) așa cum arată datele oficiale și nu 1.129,3 miliarde de lei așa cum minte Cîțu pe www.mfinante.ro. Deci, ponderea corectă a datoriei guvernamentale în PIB nu este de 35,9%, așa cum mistifică Vasile F Cîțu, ci este de 37,8% din PIB, adică maximul ultimilor 5 ani”, a transmis Marius Budăi.

Citește și: Document oficial: Guvernul Orban a creat 1.203 locuri de muncă la stat .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.