Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Budapest Festival Orchestra concertează la Sfântu Gheorghe în deschiderea Stagiunii simfonice

https://promusicprod.ro/
muzicant violoncel

Stagiunea de concerte simfonice 2022-2023 de la Sfântu Gheorghe va începe pe 30 octombrie, cu un concert susţinut de Budapest Festival Orchestra (BFO), informează organizatorii.

Potrivit acestora, BFO, înfiinţată în anul 1983, este considerată una dintre cele mai bune zece orchestre din lume.

"Ansamblul a concertat în cele mai importante locuri de pe scena muzicală internaţională, inclusiv Carnegie Hall şi Lincoln Center din New York, Musikverein din Viena, Royal Albert Hall şi Barbican Centre din Londra. Este invitat în mod regulat la Festivalul Mostly Mozart, la Festivalul de la Salzburg şi la Festivalul Internaţional de la Edinburgh. În 2013, a fost nominalizat la Premiul Grammy pentru înregistrarea 'Simfoniei nr. 1' de Mahler, iar în 2014 a primit prestigiosul premiu Diapason d'Ort din partea revistei Diapason pentru înregistrarea 'Simfoniei nr. 5' de Mahler, precum şi premiul italian Toblacher Komponierhauschen. În 2016, Asociaţia Argentiniană a Criticilor Muzicali a acordat BFO premiul pentru cea mai bună orchestră simfonică străină", se arată într-un comunicat de presă, remis miercuri AGERPRES.

Formaţia a susţinut, de-a lungul timpului, o serie de concerte inedite, iar producţiile de operă, regizate şi dirijate de Ivan Fischer, au fost invitate la Festivalul Mostly Mozart, la Festivalul Internaţional de la Edinburgh şi la Festivalul de la Abu Dhabi.

"Concertele inovatoare ale ansamblului sunt renumite în întreaga lume. Concertele Cocoa pentru autism, Concertele secrete, maratoanele muzicale, Midnight Music pentru tinerii adulţi, seria Concertino, seria de concerte pentru copiii defavorizaţi, Săptămâna Comunitară gratuită şi Festivalul European Bridges, organizat împreună cu Mupa Budapest, sunt programe unice organizate în cooperare cu Budapest Festival Orchestra. Membrii orchestrei fac parte, de asemenea, din serii de muzică de cameră de înaltă calitate, cum ar fi seriile BFO Sunday Chamber Music şi BFO Budapest Chamber Music", se mai menţionează în documentul citat.

Concertul de la Sfântu Gheorghe va avea loc pe 30 octombrie, de la ora 19,00, la Teatrul "Tamasi Aron", iar programul cuprinde lucrări de Bela Bartok, Dvorak, Gyorgy Orban, F. Mendelssohn şi G. Puccini.

Stagiunea este organizată de Casa de Cultură "Konya Adam" şi Primăria Sfântu Gheorghe, iar biletele au fost puse în vânzare la Biroul Municipal de Organizare Evenimente Culturale din municipiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.