Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria joacă din nou miza independenței: Budapesta nu este de acord cu interzicera vizelor pentru ruși

peter szijjarto

Ungaria dă dovadă că joacă din nou la două capete! Dependentă de gazul rusesc, criticată în unele momente de Uniunea Europeană, Budapesta își continuă drumul în privința dezacordurilor pe care le are cu lumea Occidentală.

Ministrul ungar de externe, Peter Szijjártó, a declarat miercuri că nu susține planurile de a introduce o interdicție privind eliberarea vizelor Schengen pentru cetățenii ruși. "Suntem de acord cu poziția cancelarului german și nu intenționăm să impunem nicio restricție", a scris el pe Facebook.

Conform datelor din 2020 centralizate de UBS (companie de investiții bancare și servicii financiare), Ungaria are cea mai mare dependență de gazele naturale importate din Rusia. Mai exact, gazul rusesc reprezintă 27% din consumul intern de energie.

Germania, împreună cu Grecia și Cipru, și-a exprimat săptămâna trecută dezacordul față de apelurile mai multor alte țări ale UE de a interzice eliberarea vizelor pentru cetățenii ruși.

Anterior, posibilitatea unei interdicții privind eliberarea vizelor Schengen pentru ruși a fost discutată în Estonia, Finlanda, Letonia și Lituania.

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că nu susține ideea și că "poporul rus nu trebuie să fie învinuit".

Este de așteptat ca, la sfârșitul lunii august, miniștrii de externe ai țărilor UE să discute această problemă în cadrul unei reuniuni care va avea loc la Praga.

„Sancțiunile energetice rănesc Europa mai mult decât Rusia, așa că înăsprirea lor ar fi complet contrară bunului simț”, a mai spus oficialul maghiar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.