Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Budapesta, atac exploziv la adresa Uniunii Europene: Este un sistem diabolic! Un eșec imens

Reddit
embargo UE Comisia Europeana

"Întârzierea efectuării plăților și timpul lung de reacție sunt un eșec imens pentru administrația de la Bruxelles", a declarat ministrul ungar al Justiției, Judit Varga, într-un interviu acordat portalului ungar Mandiner, în care și-a exprimat succint părerea despre motivul pentru care fondurile UE nu vin în Ungaria: "Voilà: acesta este Bruxelles!", informează Nepszava.

Tonul folosit de ministrul Justiţiei nu a fost întâmplător, deoarece astfel şi-a exprimat opinia în mod corespunzător despre cine este vinovat. "Într-adevăr, acesta este un sistem diabolic, a fost inventat în așa fel încât subvențiile pot fi oprite din orice motiv fabricat", a afirmat Judit Varga, care la întrebarea, dacă Guvernul ungar a făcut totul, a răspuns: "Cu puţină exagerare, se pare că dacă aş strănuta în Piaţa Kossuth, ar fi suficient pentru împiedicarea plăţii fondurilor. La Bruxelles, hungarofobia s-a instituționalizat".

Potrivit potopului de reclamaţii ale politicianului ungar, în mass-media internaţională a fost lansată o campanie de denigrare la adresa Ungariei, astfel "ceea ce îi este permis lui Jupiter, noi nu avem voie de multe ori". "La noi, de exemplu, înființarea instanțelor de contencios administrativ a fost declarată de Judith Sargentini ca fiind un act contrar statului de drept. În schimb, în Slovacia tocmai recent au fost înfiinţate aceste instanţe și, printre altele, pentru accesul la fondurile de coeziune. Împotriva noastră se aplică un dublu standar serios, nici vorbă despre probleme juridice sau profesionale, este vorba despre o vânătoare de vrăjitoare politice", a spus Judit Varga.

Ungaria nu este aliat al Rusiei

Referitor la războiul ruso-ucrainean, Judit Varga a numit drept "o cale greşită" acţiunile verbale împotriva ruşilor, după care, așa cum era de așteptat de la aproape toți membrii Executivului, a reiterat: Guvernul ungar a spus clar: ca ţară aliată a NTO şi UE condamnă agresiunea rusă împotriva Ucrainei, în timp ce acordă un ajutor Ucrainei peste puterile sale. Niciuna dintre acțiunile noastre nu este pro-rusă, aceasta este doar o altă narațiune falsă care servește intereselor internaționale în speranţa răsturnării Guvernului ungar. "În ce măsură servește cauza păcii, alimentarea războiului, trimiterea armelor și echipamentelor militare pe front?", s-a întrebat Judit Varga, care astfel a continuat" "Ce ar fi dacă Statele Unite şi principalele state membre europene ar cere simultan ambelor părţi încetarea focului și începerea negocierilor de pace". În opinia ministrului ungar, tot mai mulți oameni se alătură așa-numitei "tabăre a păcii", ba mai mult "marea parte a lumii, cum ar fi America de Sud, China sau India nici acum nu judecă conflictul în același mod, precum, de exemplu, Statele Unite".

Judit Varga crede că numai atunci va fi pace când tot mai mulți oameni își vor exprima nevoia acesteia.

Răspunzând la întrebarea: Acum, atunci, SUA este prietenul nostru sau inamicul nostru?, a spus că îl cunoaște pe ambasadorul David Pressman, ba mai mult, el însuși i s-a adresat anterior cu bunăvoință, însă, consideră că diplomatul "împinge acum politica puțin prea departe, ceea ce nu schimbă faptul că Statele Unite sunt o țară extraordinară, ba mai mult, sunt aliatul nostru strategic". „Este consternantă acea generozitate iertătoare care domină la ambasada americană. Și este deosebit de trist că, la fel ca Pressman, alți câțiva ambasadori fac galerie pentru ca Guvernul să eșueze", a afirmat Judit Varga, care l-a criticat în continuare pe reprezentantul "aliatului strategic al Ungariei" pentru că l-a invitat pe președintele Jobbik, Márton Gyöngyösi, la un dineu oferit de Ambasada SUA la Budapesta, în pofida faptului că deputatul a fost implicat anterior într-un scandal, deoarece a solicitat Guvernului ca toţi evreii din Ungaria care reprezintă un risc naţional să fie înregistraţi pe o listă. Márton Gyöngyösi a declarat atunci că lista este necesară din cauza tensiunilor sporite în urma conflictului din Gaza şi ar trebui să includă şi membri Parlamentului. Guvernul Orbán a condamnat ferm solicitarea deputatului Jobbik.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.