Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Budapesta este de părere că Europa se confruntă cu cinci mari provocări

Ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto, a afirmat că Europa se confruntă cu cinci mari provocări, relatează marţi agenţia MTI, potrivit agerpres.

Într-un interviu pentru televiziunea canadiană CBC, ministrul ungar a menţionat migraţia, terorismul, conflictul din Ucraina, securitatea energetică şi Brexitul drept principalele subiecte de pe agenda Europei.

Citeşte şi: Stat Islamic preia controlul într-un oraş cheie din Irak

Referindu-se la recentul eşec privind acordul comercial CETA dintre Uniunea Europeană şi Canada, Szijjarto a estimat că ''cel mai mare pericol este dacă Europa se închide în ea însăşi''. 

Întrebat despre politica Ungariei în domeniul migraţiei, şeful diplomaţiei ungare a afirmat că problema migraţiei cu care se confruntă Europa nu este o chestiune de drept internaţional sau de drepturi ale omului, de vreme ce dreptul la o existenţă sigură este un drept fundamental al omului.

Citeşte şi: Doi imami marocani au fost ARESTAŢI în Spania

''Nu există nici un drept fundamental al omului care să spună că cineva poate să-şi aleagă o ţară unde vrea să trăiască şi să meargă acolo cu orice preţ încălcând frontierele'', a declarat Szijjarto. 

El a reiterat poziţia guvernului ungar potrivit căreia trebuie să se acorde prioritate sprijinirii celor mai afectate ţări din cauza crizei migraţiei situate în apropiere de zonele de conflict, ţări precum Liban, Iordania şi Turcia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.