Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Budapesta răspunde tăios la ameninţările lui Martin Schulz

Huffington Post UK
Martin Schulz

Purtătorul de cuvânt al guvernului ungar, Zoltan Kovacs, a declarat miercuri că liderul social-democraţilor germani, Martin Schulz, trebuie să renunţe la a mai amesteca Ungaria în campania electorală din Germania, după ce politicianul german afirmase că, dacă va fi ales cancelar, va pleda ca Uniunea Europeană să taie subvenţiile ţărilor ce refuză să primească refugiaţi, transmite MTI, potrivit agerpres.

''Guvernul ungar respinge ferm declaraţia făcută de Martin Schulz'', se arată în declaraţia lui Zoltan Kovacs.

Citeşte şi: Rusia se simte ÎNCONJURATĂ de NATO. Putin ameninţă cu un răspuns 'adecvat'

Candidat Partidului Social-Democrat (SPD) la postul de cancelar al Germaniei la alegerile din septembrie, Schulz a sugerat că în cazul în care Ungaria nu acceptă migranţi în cadrul sistemului de redistribuire a acestora, pe bază de cote, între statele membre atunci Budapesta ar trebui să primească mai puţine fonduri de la bugetul Uniunii Europene decât în mod normal. El a spus că afluxul de refugiaţi către continentul european în ultimii ani 'nu este o problemă germană, ci o provocare europeană'.

Kovacs a adăugat că politicianul german trebuie să se concentreze pe propriile probleme politice interne mai degrabă decât pe Ungaria, date fiind cele trei înfrângeri electorale suferite de social-democraţii germani în ultimele patru luni.

Primarul Londrei confirmă catastrofa: 'Numeroase persoane sunt date dispărute' - LIVE VIDEO

Oficialul ungar a precizat că poziţia Budapestei privind migraţia ilegală şi cea privind fondurile de coeziune ale UE nu au 'nimic de-a face una cu alta'. ''Acestea sunt două sisteme complet diferite, independente, iar orice conectare a lor reprezintă un şantaj politic pe care Ungaria nu îl acceptă'', a subliniat Zoltan Kovacs.

Acest schimb de replici între Schulz şi Budapesta intervine după ce Comisia Europeană a anunţat marţi declanşarea procedurii de infringement (încălcarea prevederilor tratatelor Uniunii Europene) împotriva Ungariei, Cehiei şi Poloniei, întrucât acestea nu au respectat deciziile Uniunii Europene privind redistribuirea solicitanţilor de azil între ţările membre. Lideri est-europeni, îndeosebi premierul ungar Viktor Orban, s-au pronunţat în repetate rânduri împotriva planului UE de redistribuire a migranţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.