Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia se simte ÎNCONJURATĂ de NATO. Putin ameninţă cu un răspuns 'adecvat'

rusia vs NATO

Moscova va da un răspuns adecvat la acţiunile NATO pentru a menţine un echilibru strategic, cu mai puţine costuri, dar nu în detrimentul eficienţei, a declarat preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, în interviul acordat regizorului american Oliver Stone pentru un film documentar în patru episoade, difuzat în aceste zile de postul american de televiziune Showtime (grupul CBS), relatează miercuri agenţia de presă RIA Novosti în pagina sa electronică, potrivit agerpres.

"Există două ameninţări la adresa Rusiei. Prima - instalarea sistemului antirachetă în imediata vecinătate a frontierelor noastre în ţări din Europa de Est şi a doua - ca lansatoarele de rachete interceptoare să poată fi reechipate preţ de câteva ore cu rachete de atac", a afirmat preşedintele rus, adăugând că astfel de componente sunt instalate în Europa de Est, pe nave care vor patrula în Mediterană, în mările nordice şi în Alaska.

Bilanţ NEGRU: Mai multe persoane au murit şi peste 30 rănite în incendiul din Londra - LIVE VIDEO

În opinia sa, Rusia este la ora actuală practic înconjurată de un sistem antirachetă.

"De fapt, aceasta este o altă greşeală strategică importantă a partenerilor noştri, pentru că Rusia va da un răspuns adecvat la toate aceste acţiuni şi aceasta nu va însemna decât o nouă spirală a cursei înarmării. În acest caz, răspunsul nostru va fi mult mai ieftin. Tehnologia poate că va fi pe alocuri mai rudimentară, dar ea va fi eficientă", a avertizat Putin. "Noi vom menţine echilibrul strategic, echilibrul este un lucru foarte important", a adăugat el.

Relaţiile dintre NATO şi Rusia s-au deteriorat în 2014 ca urmare a rolului Moscovei în Ucraina şi a anexării peninsulei Crimeea.

La summitul NATO de la Varşovia (2016), Alianţa a decis să desfăşoare batalioane multinaţionale în Letonia, Lituania, Estonia şi Polonia.

Potrivit RIA Novosti, Moscova a subliniat în repetate rânduri că nu intenţionează să atace vreun stat membru al Organizaţiei.

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat că NATO este conştientă de acest fapt, dar se foloseşte de acest pretext pentru a desfăşura mai multe echipamente şi batalioane în apropiere de graniţa cu Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.