Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Budapesta: Relaţiile româno-ungare dau semne de îmbunătăţire

unagria vs romania

După cinci ani, relaţiile dintre Ungaria şi România dau semne de îmbunătăţire, a declarat joi, pentru media ungare publice, preşedintele Comisiei de Afaceri Externe a Parlamentului de la Budapesta, Zsolt Nemeth, după o vizită de două zile la Bucureşti, relatează agenţia de presă MTI, potrivit agerpres.

În timpul vizitei, Nemeth s-a întâlnit cu Alexandru Micula, secretar de stat din cadrul Ministerului de Externe român, cu fostul ministru de externe Lazăr Comănescu, cu directorul Colegiului Naţional de Informaţii, Iulian Fota, precum şi cu mai mulţi politicieni de la putere şi din opoziţie, pentru a discuta despre relaţiile ungaro-române. El s-a întâlnit de asemenea şi cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Vezi și: Se complică jocurile în PNL: Întâlnire crucială în Ardeal

Nemeth a subliniat că Parlamentul român a adoptat recent o lege care permite folosirea limbii maghiare în spitale, notează MTI.

În întrevederile cu partenerii săi români, mai scrie agenţia ungară de presă, Nemeth a discutat despre nevoia de a relansa anumite mecanisme existente ale parteneriatului între Ungaria şi România. Comisia economică mixtă ungaro-română s-ar putea întâlni în această primăvară, a spus el, adăugând că şi Comisia mixtă pentru chestiuni privind minorităţile ar putea avea de asemenea o reuniune în curând.

Oficialul ungar a mai declarat că cele două ţări au poziţii similare în privinţa politicii externe şi a afacerilor europene, a cooperării regionale, precum şi asupra relaţiilor transatlantice, despre care a spus că sunt un excelent punct de start pentru îmbunătăţirea cooperării bilaterale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.