Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Budapesta s-a pus la adăpost în disputa tranzitului de gaze dintre Moscova și Kiev: Ungaria și-a asigurat stocul de gaze pentru 2020

karadeniz-press.ro
gazoduct

Ungaria şi-a asigurat livrările de gaze pentru anul următor, chiar dacă Moscova şi Kievul nu vor reuşi să ajungă la un acord privind tranzitul gazelor naturale până la finalul anului, a declarat joi ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, după discuţiile pe care le-a avut cu directorul Gazprom, Alexei Miller, la Moscova, informează MTI, potrivit agerpres.ro.

"Astăzi am semnat un acord cu directorul Gazprom care asigură că grupul va aproviziona Ungaria cu gaze naturale anul următor indiferent dacă Rusia şi Ucraina vor semna un nou acord de tranzit", a declarat Peter Szijjarto. Potrivit acestuia, este posibil să apară o situaţie în care Rusia să înceteze să mai livreze gaze naturale Europei via Ucraina. "De aceea trebuie să ne pregătim pentru cel mai negativ scenariu atunci când planificăm aprovizionarea cu energie a ţării", a spus Szijjarto.

Citește și: Lovitură pentru Opoziție! Sondaj devastator ,

Cu privire la securitatea energetică pe termen lung a Ungariei, Szijjarto a spus că Guvernul de la Budapesta mizează pe o nouă rută sudică de aprovizionare cu gaze naturale. În prezent, Gazprom discută cu Bulgaria şi Serbia despre o posibilă livrare de gaze naturale spre Austria şi Ungaria via conducta TurkStream, a spus Szijjarto, care a promis că Ungaria va dispune de infrastructura necesară pentru această rută de aprovizionare încă de la începutul anului următor.

Citește și: A fost făcut public! Cine ar fi făcut, de fapt, poza în care Laura Codruța Kovesi ar fi în crama lui Sebastian Ghiță

Referindu-se şi el la conducta TurkStream, directorul Gazprom, Alexei Miller a spus că grupul rus este în discuţii avansate cu Bulgaria, Grecia şi Serbia iar finalizarea noii rute de aprovizionare este "complet realistă".

Citește și: Orange, Telekom, Vodafone și UPC România se aliază! Ce vor să declanșeze

Conducta TurkStream, construită în prezent între Rusia şi Turcia via Marea Neagră, face parte din eforturile Rusiei de a ocoli Ucraina în livrările sale de gaze naturale spre Europa. Prima linie a conductei TurkStream, cu o capacitate de 15,75 miliarde metri cubi pe an, va aproviziona piaţa locală din Turcia. Cea de-a doua linie, cu o capacitate similară, ar urma să fie destinată aprovizionării clienţilor din Europa de Sud-Est.

Grupul rus Gazprom trebuie să aleagă una din cele două posibile rute pentru cea de a doua linie a TurkStream: prin Bulgaria sau Grecia. Până acum, gigantul rus nu a anunţat în mod oficial dacă a selectat vreuna dintre cele două rute.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.