Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Budapesta schimbă militarii de la graniţe cu un contingent de VÂNĂTORI

Numărul militarilor care apără frontiera de sud a Ungariei ar putea fi redus, de îndată ce va fi încheiată formarea de către poliţie a unui contingent de 3.000 de "vânători la frontieră", a declarat miercuri - pentru cotidianul Magyar Idok - ministrul apărării ungar, Istvan Simicsko, potrivit MTI, transmite agerpres.

NATO ar putea juca un rol în apărarea frontierelor externe ale UE împotriva migraţiei ilegale, a afirmat Simicsko, menţionând că cele mai multe state membre UE fac parte şi din Alianţa Nord-Atlantică.

CUTREMUR puternic în Iran. 'A fost oribil. Totul se zguduia'

În acest sens, ministrul ungar a menţionat că noua administraţie americană îndeamnă la o distribuire mai uniformă a sarcinilor şi încurajează UE să-şi asume un rol militar mai mare pentru asigurarea securităţii colective.

content-image

Migraţia modernă este deturnată de către celulele teroriste şi atacatori singuratici, a insistat el, adăugând că birocraţii de la Bruxelles nu au reuşit să identifice pericolele legate de acest fenomen.

Pe de altă parte, oficialitatea ungară a declarat că ţara sa ar putea să-şi majoreze mai devreme decât se prevedea bugetul pentru apărare la 2% din PIB pentru a se conforma directivei NATO de a atinge acest deziderat până în 2024, a mai spus ministrul. Simicsko a mai anunţat că contingentul Ungariei din Kosovo urmează să crească la 400 de militari, ceea ce face ca Ungaria să fie o ţară lider în ceea ce priveşte misiunile de menţinere a păcii în Balcani. O creştere a efectivului de trupe ungare se aşteaptă şi în Irak, a mai informat ministrul Istvan Simicsko.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.