Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Budapesta se confruntă cu un referendum privind organizarea Jocurilor Olimpice 2024

www.agerpres.ro
cercurile olimpice, jocurile olimpice

Momentum, o nouă mișcare politică din Ungaria, a strâns peste 200.000 de semnături împotriva organizării JO 2024 la Budapesta și a îndeplinit condițiile legale pentru organizarea unui referendum pe această temă, relatează Reuters.

Momentum a lansat o campanie de 30 zile pentru strângerea a 138.000 voturi necesare pentru declanșarea unui plebiscit și va prezenta documentele comisiei electorale a capitalei maghiare care ar putea decide consultarea populară privind găzduirea JO 2024, pentru care mai candidează Los Angeles și Paris.

Citește și: Lucescu laudă echipa lui Stanciu și Chipciu după înfrângerea în fața lor: 'Mi-au dat o lecție'

Premierul maghiar Viktor Orban s-a declarat un susținător convins al candidaturii, dar el a precizat că va aștepta să vadă și părerea locuitorilor capitalei. Mișcarea Momentum nu respinge în totalitate organizarea unei olimpiade la Budapesta, dar susține alegerea unui moment mai potrivit, când țara va fi mai prosperă.

O anchetă realizată între 25 și 31 ianuarie și publicată săptămâna trecută a indicat că 51,95 dintre locuitorii Budapestei vor vota împotriva olimpiadei. În decembrie, la un alt sondaj, 55% dintre rezidenții capitalei susținea organizarea JO 2024, anunță Agerpres.

Candidată de cinci ori la organizarea JO, Ungaria le-a pierdut de fiecare dată, Moscova fiind singura capitală din Europa de Est care a organizat JO în 1980. Gazda olimpiadei din 2024 va fi anunțată pe 13 septembrie la Lima de Comitetul Internațional Olimpic (CIO).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.