Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Budescu, despre presiunea pusă pe arbitri înainte de meci: Probabil a contat. Ar trebui să se joace pe teren, nu la TV

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Constantin Budescu

Mijlocaşul Constantin Budescu nu a părut de acord cu atacurile patronului său, Gigi Becali, şi ale directorului sportiv Mihai Stoica la adresa arbitrilor, acuzaţi că defavorizează echipa FCSB şi avantajează CFR Cluj, fiind de părere că prestaţia lui Ovidiu Haţegan de la meciul de joi ar fi putut fi afectată de această presiune. "Am avut un penalti. Din păcate, cel mai bun arbitru nu a fost aşa în această seară, a avut o seară mai proastă", a declarat Budescu, la Telekom Sport.

Atrăgându-i-se atenţia că "s-a pus multă presiune" pe arbitru înainte de meci, Budescu a afirmat: "Probabil şi acest lucru (n.r. - a contat). Ar trebui să se joace fotbal numai pe teren şi nu pe la televizor." Directorul sportiv al FCSB, Mihai Stoica, a ţinut să participe, miercuri, la conferinţa de presă organizată înaintea meciului cu CFR Cluj, pentru a-şi exprima îngrijorarea cu privire la arbitrajele din Liga I, care avantajează rivala din Cluj-Napoca şi dezavantajează echipa sa.

"Am ţinut să fiu prezent la această conferinţă de presă pentru că doar aici pot să-mi exprim îngrijorarea. Nu ştiu pentru ce să fiu mai îngrijoarat, pentru faptul că sutem dezavantajaţi flagrant de arbitraje sau pentru faptul că o contracandidată cu şanse reale la câştigarea titlului este avantajată flagrant. Când primeşti cinci penaltiuri la 0-0, din care două sunt dictate clar eronat, iar două sunt... nici nu ştiu cum să le calific. Ce penalti e ăla de la Chaijna, ce penalti s-a dat la meciul cu Craiova, la 0-0, când jucătorii se ating reciproc? Acestea se consideră că au fost acordate corect. Noi nu avem nevoie să primim penalti la 4-0 cu Mediaşul. Mulţumim frumos, nu ne interesează. Foarte mulţi arbitri au părut că abia aşteaptă să dea penalti pentru CFR. Nu e un atac împotriva CFR-ului, nu CFR arbitrează, CFR este arbitrată. Dar atât timp cât sunt greşeli evidente, iar arbitrii oficiază în continuare ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic, normal că îmi pun probleme. Doar în ultima perioadă, acest club a investit peste zece miliaone de euro în jucători români. La meciul cu Plzen, Steaua a jucat cu nouă fotbalişti români în formaţie şi cu unul care va aplica pentru obţinerea cetăţeniei, Junior Morais. Am avut un singur jucător străin, pe Bogdan Planici. Şi sunt avantajate cluburi care se axează în principal pe jucători liberi, veniţi din străinătate. Nu vrem să fim avantajaţi sub nicio formă, vrem să beneficiem de aceleaşi condiţii precum celelalte competitoare. Anul trecul a fost un dezastru pentru noi în play-off, acum văd că au început mai devreme. Sunt uimit de ceea ce se întâmplă. Suntem singura echipă care investeşte în România şi datorită politici lui Gigi Becali sunt cluburi care trăiesc. Liga I funcţionează datorită drepturilor de televizare şi a lui Gigi Becali. Deja se strâng prea multe greşeli şi sunt greşeli evidente. Nu am ajuns încă la nivelul în care să jucăm împotriva unui adversar de calibru cum e CFR plus o brigadă de arbitri. E complicat, foarte complicat", a declarat el.

Întrebat dacă delegarea lui Ovidiu Haţegan la acest meci este oportună, Stoica a răspuns: "Are delegări în Europa League şi în Champions League şi e foarte frumos. Dar anul trecut, la meciul decisiv pentru câştigarea campionatului, de la Ovidiu, cu FC Viitorul, l-a eliminat pe Tamaş, corect, după care la 0-0 am avut un penalti evident la Bălaşa şi nu a fost acordat. Dacă am fi deschis scorul cu siguranţă altul era deznodământul. La Craiova, Haţegan a avut de două ori în 40 de secunde obligaţia să-l elimine pe Ţâru de la FC Viitorul. Nu l-a eliminat. Nimeni nu contestă valoara lui Ovidiu Haţegan. îmi doresc din toată inima ca Ovidiu Haţegan să arbitreze corect. Atât."

Formaţia CFR Cluj, liderul din clasamentul Ligii I, a terminat la egalitate, scor 1-1, partida disputată, joi, pe teren propriu, în compania ocupantei poziţiei a doua, FCSB, în etapa a XI-a a campionatului. Golurile au fost marcate de Urko Vera '45 pentru gazde şi Budescu '63 pentru oaspeţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.