Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bombă în comisiile parlamentare. Buget uriaș pentru Diaspora

comisia buget finante

Comisiile reunite de buget-finante au aprobat, miercuri, in prezenta ministrului de Finante si a ministrului de Externe, dublarea bugetului alocat romanilor din Diaspora. In acelasi timp, la comisiile parlamentare pentru romanii de pretutindeni, bugetul era marit de peste 20 de ori.

Bugetul alocat pentru 'sprijinirea activitatii romanilor de pretutindeni si a organizatiilor reprezentative ale acestora' creste de la 4,9 milioane lei la 9,9 milioane lei, adica o crestere de peste 100%, se arata in raportul elaborat in comisiile de buget-finante. Aprobarea s-a facut in urma unui amendament depus de catre deputatul PSD Ana Birchall.

In paralel, la comisiile pentru romanii de pretutindeni, a trecut amendamentul deputatului independent Aurelian Mihai care prevede ca bugetul creste cu 100 de milioane de lei, de la 4,9 milioane la 104,9 milioane, adica o crestere de peste 20 de ori. Amendamentul nu a ajuns in timp util la comisiile de buget-finante, care nu au prins masura in raportul adoptat la bugetul MAE.

Amendamentul, desi pare uimitor la prima vedere, ar putea sa treaca in plenul reunit daca se ia in calcul, printre altele, faptul ca Director-General al DRP-ului, care se ocupa cu distribuirea fondurilor, este condus de Alina Hagima, sora finului lui Victor Ponta.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.