Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bugetara care a vrut naționalizarea Pilonului II are salariul mult mai mare decât al lui Iohannis

sistem pensii

Funcționara care a pus țara pe jar cu naționalizarea pilonului 2 de pensii are un salariu mai mare decât președintele Iohannis! Șefa de la Finanțe se scaldă într-o avere impresionantă.

Daniela Pescaru este unul dintre funcționarii publici care au lucrat aproape la toate bugetele țării votate de Parlament după 1989 și are o avere impresionantă strânsă din salariul de bugetar, dar și din donațiile primite de la părinți, relatează Realitatea PLUS. În acest moment, Pescaru are un salariu de două ori mai mare decât al președintelui Klaus Iohannis.

Cine este Daniela Pescaru, secretarul de stat care ar fi propus „naționalizarea” pilonului 2 de pensii

Daniela Pescaru are două terenuri intravilane de 529 metri pătrați, respectiv 2.700 metri pătrați în Câmpulung. Terenurile au fost primite prin donație de la părinți în 2007, la care se adaugă o casă de vacanță în Câmpulung și un apartament în București, și acestea primite cadou, potrivit declarației de avere 2023.

Secretara de stat nu are mașină, bijuterii sau alte obiecte de valoare, care să depășească suma de 5 mii de euro. Aceasta are aproape 185.000 de lei în depozite bancare și titluri de stat în valoare de 773.625 lei. Finanțista se poate lăuda că nu are nicio datorie sau credit bancar de returnat.

Daniela Pescaru primește două salarii de la stat: 117.067 lei anual de la Ministerul Finanțelor și 257.916 lei de la banca de stat EximBank. Astfel, femeia primește lunar peste 30 de mii de lei, dublu față de salariul președintelui Iohannis care este de 15 mii de lei net.

 

content-image

Bugetara Daniela Pescaru este șefă la stat încă din 1991, iar în ultimele guvernări este omul care face bugetul României. Din 2009, conduce Direcția Generală de Programare Bugetară, iar din 2014 este secretar de stat, cu o scurtă întrerupere în mandatul lui Eugen Teodorovici și al guvernărilor PNL, potrivit sursei citate.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.