Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bugetari mai cu moţ. Salarii mai mari doar la Guvern şi Administraţia Prezidenţială

salariu

După demnitari, o altă categorie de bugetari sunt discriminaţi pozitiv şi primesc salarii mărite înaintea altor angajaţi de la stat. Printr-o modificare legislativă realizată pe ultima sută de metri a sesiunii parlamentare de primăvară, angajații Administraţiei Președinție și ai Guvernului au primit majorări salariale substanțiale.

Legea 174, prin care Parlamentul a decis majorarea salarială, a fost publicată în Monitorul Oficial pe 30 iunie, iar prevederile acesteia modifică Ordonanța de Urgență a Guvernului 86/2014, care stabilește măsuri de reorganizare la nivelul administrației publice centrale.

„Salarizarea personalului din cadrul Administrației Prezidențiale și aparatului de lucru al Guvernului se stabilește la nivelul de salarizare maxim aflat în plată aferent funcțiilor din cadrul aparatului de lucru al Guvernului”, este amendamentul care a condus ca salariații celor două Palate să beneficieze de o majorare salarială care poate să ajungă până la 70%.

Președintele CNS „Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, a precizat pentru evz.ro că acest lucru nu este normal, pentru că se face o diferențiere între personalul contractual sau între funcționarii publici care lucrează în ministere și cei de la Guvern sau din Administrația Prezidențială, deși atribuțiile și responsabilitățile sunt identice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.