Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bugetul Academiei Române a fost majorat cu 350.000 de lei: Majorarea este destinată editării și publicării clasicilor literaturii române

Academia Romana
Academia Romana

Plenul Parlamentului a adoptat joi, cu 314 voturi pentru, unul împotrivă şi o abţinere, un amendament la proiectul legii bugetului de stat prin care bugetul Academiei Române a fost majorat cu 350.000 lei pentru editarea şi publicarea clasicilor literaturii române în ediţii ştiinţifice integrale, potrivit agerpres.ro.

Eugen Teodorovici despre europarlamentare: 'Nu sunt interesat nici de postul de comisar și nici de nu mai știu ce în afara României'

"Suma este necesară pentru sprijin financiar (de la buget) proiectelor Fundaţiei Naţionale pentru Ştiinţă şi Arta (FNSA), fundaţie de utilitate publică care funcţionează sub auspiciile Academiei Române, privind editarea şi publicarea clasicilor literaturii române în ediţii ştiinţifice integrale. Din anul 2000 până în anul 2018, Fundaţia a tipărit 250 de volume în Seria "Opere Fundamentale" (ediţii de tip Pleiade) cuprinzând opera integrală a lui M. Eminescu, I.L. Caragiale, Slavici, Bălcescu, Kogălniceanu, Goga, Lucian Blaga (poezie şi teatru), Cioran, Marin Preda, Nichita Stănescu, Marin Sorescu, Nicolae Iorga (primele trei volume din Istoria Literaturii). Se doreşte continuarea acestui proiect", se arată în amendamentul propus de preşedintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor, Gigel Ştirbu (PNL).

Sursa de finanţare este din bugetul Ministerului Finanţelor Publice.

Înainte de susţinerea amendamentului, Ştirbu le-a mulţumit lui Kelemen Hunor (UDMR), Varujan Pambuccian (minorităţi) şi Varujan Vosganian pentru asigurarea că vor vota acest amendament.

"Sper domnule preşedinte Dragnea că după ce veţi vedea importanţa acestui amendament şi dvs veţi da votul, obligându-mă să vă şi mulţumesc. (...) Dacă vrem să dăm dovadă de bună credinţă şi nu de populism vă rog, vă implor, votaţi acest amendament pentru că acest proiect naţional trebuie să continue", a spus Ştirbu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a precizat de la tribuna Parlamentului că susţine acest amendament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.