DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Bugetul alocat Politicii Agricole Comune va fi majorat cu nouă miliarde de euro

WorldBakers
comisia europeana dublu standard

Comisia Europeană va majora bugetele din cadrul Politicii Agricole Comune (PAC) cu nouă miliarde de euro în propunerea sa privind un buget consolidat pe termen lung, din care patru miliarde de euro pentru Fondul european de garantare agricolă şi cinci miliarde de euro pentru Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală, informează un comunicat al Executivului comunitar.

Fondul european pentru pescuit şi afaceri maritime (FEPAM) va fi majorat cu 500 milioane de euro.

O sumă suplimentară de 15 miliarde de euro va fi pusă la dispoziţie pentru dezvoltare rurală în cadrul instrumentului "UE - noua generaţie", pentru a sprijini mai mult zonele rurale care au un rol vital în realizarea tranziţiei verzi şi în îndeplinirea obiectivelor ambiţioase ale Europei în materie de climă şi mediu.

"Propunerea Comisiei recunoaşte importanţa strategică a sectorului nostru agricol şi sprijinul continuu pe care UE doreşte să îl ofere fermierilor noştri şi economiei rurale. Acest lucru va contribui la sprijinirea mai eficientă a fermierilor în scopul realizării tranziţiei verzi şi digitale", a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă comisarul pentru agricultură, Janusz Wojciechowski.

"Această finanţare suplimentară are ca scop consolidarea rezilienţei sectorului pescuitului şi asigurarea sferei de aplicare necesare pentru gestionarea crizelor în viitor. Realizarea unui pescuit durabil reprezintă o investiţie în rezilienţa sectorului şi în viitorul pescarilor şi lucrătoarelor din domeniu, precum şi al generaţiilor care le vor urma", a spus comisarul pentru mediu, oceane şi pescuit, Virginijus Sinkevicius.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.