Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bugetul apărării propus de administrația Biden - SUA își modernizează arsenalul nuclear pentru a descuraja China

Agerpres - Reuters
Joe Biden

Bugetul Departamentului Apărării propus de președintele SUA Joe Biden, de 715 miliarde de dolari, va ajuta la modernizarea arsenalului nuclear pentru a descuraja China, dezvoltând în același timp capabilități militare ale viitorului, au spus surse citate de Reuters.

Bugetul, care va fi trimis vineri Congresului, va conține investiții în pregătirea trupelor, pentru zona spațială, pentru inițiativa de descurajare din Pacific, care contracarează acumularea militară chineză din regiune, precum și pentru arsenalul nuclear, au spus sursele citate.

O alocare suplimentară de 38 de miliarde de dolari au Biroul Federal de Investigații, Departamentul pentru Energie și alte agenții, alocare care crește bugetul securității naționale la 753 miliarde de dolari, un plus de 1,7% față de 2021.

Vor fi, de asemenea, bani pentru dezvoltarea și testarea în continuare a armelor hipersonice și a altor sisteme „de generație următoare”.

Inițiativa de descurajare din Pacific - The Pacific Deterrence Initiative, creată pentru a contracara China, își propune să stimuleze pregătirea SUA în regiune prin finanțarea de radare, a sateliți și sisteme de rachete.

Administrația Biden va cumpăra 85 de avioane de luptă F-35 fabricate de Lockheed Martin. Planurile US Navy, publicate în ultimele luni ale administrației Trump, au inclus 12 nave noi de luptă de suprafață pentru bugetul din 2022, dar proiectul de buget al lui Biden include doar opt noi nave de război.

Administrația Biden va continua să investească în modernizarea arsenalului nuclear, o acțiune costisitoare care va costa în medie peste 60 miliarde dolari pe an în acest deceniu și mai mult de un trilion de dolari în total, potrivit Biroul de buget al Congresului.

Finanțarea va fi destinată îmbunătățirii capacităților de comandă și control, precum și a platformelor purtătoare, cum ar fi submarinul nuclear din clasa Columbia fabricat de Huntington Ingalls Industries și General Dynamics și certificarea pentru transportul bombelor nucleare la bordul avioanelor F 35.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.