Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bugetul de stat al Ungariei se confruntă cu un deficit uriaș

R Street Institute
deficit economie buget

Până la sfârșitul lunii noiembrie, așa-numitul subsistem central al bugetului de stat al Ungariei, calculat fără administrațiile publice locale, a înregistrat un deficit de 3.466,4 miliarde de forinți, a anunțat Ministerul Finanțelor din Ungaria, într-un comunicat de presă publicat joi, notează infostart.hu, potrivit Rador.

Bugetul central a înregistrat un deficit de 3.367,2 miliarde de forinți, fondurile de asigurări sociale un deficit de 389,7 miliarde de forinți, iar fondurile separate de stat un excedent de 290,5 miliarde de forinți.

Raportul subliniază că, după majorările de pensii de 5% în luna ianuarie și de 3,9% în iulie, pensiile și indemnizațiile care urmează să fie majorate în concordanță cu acestea au continuat să crească în noiembrie, cu 4,5%. Majorarea suplimentară s-a aplicat tuturor beneficiarilor de pensii sau de asistență socială a pensiilor, cărora li s-a aplicat, de asemenea, majorarea din ianuarie și iulie. Majorarea suplimentară a fost inclusă în cuantumul beneficiului, ceea ce înseamnă o creștere totală a pensiei de 14% în acest an. Creșterea suplimentară a pensiilor din noiembrie a însemnat un total de 217 miliarde de forinți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.