Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bugetul MDRAPFP, aviz favorabil în comisiile de administraţie publică

agerpres.ro
sevil shhaideh

Comisiile parlamentare pentru administraţie publică au dat vineri aviz favorabil bugetului Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, după ce în mare parte dezbaterile s-au axat pe procedura de urmat privind cele peste 300 de amendamente depuse.

După ce ministrul Sevil Shhaideh a prezentat bugetul, senatorii şi deputaţii din comisii au început o serie de discuţii pe procedura privind cele peste 300 de amendamente depuse, iar în cele din urmă s-a început cu prezentarea fiecăruia în parte şi supunerea la vot. După câteva amendamente susţinute şi supuse votului, preşedintele Comisiei pentru administraţie din Senat, Florin Cârciumaru, a intervenit şi a spus că ministrul ar trebui să plece, deoarece discuţiile pe amendamente vor dura foarte mult.

Ulterior, s-a decis ca liderii de grupuri să se consulte şi să ia o decizie în privinţa modului de discutare a amendamentelor. Ministrul Sevil Shhaideh a plecat din sala de şedinţe şi a precizat că se află la dispoziţia parlamentarilor şi va reveni la discuţii în momentul în care va fi chemată. "Parlamentarii ne-au rugat să plecăm, au rămas dânşii în dezbatere. Eu le-am susţinut bugetul, toate elementele legate de buget; amendamentele sunt dreptul parlamentarilor", a declarat Shhaideh.

În scurt timp, comisiile reunite şi-au reluat lucrările şi s-a decis prin vot adoptarea amendamentelor în bloc, urmând ca acestea să fie analizate în comisiile de buget-finanţe. Bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene a fost adoptat cu majoritate de voturi, fiind exprimată o singură abţinere şi niciun vot împotrivă. MDRAPFE beneficiază în 2017 de o alocare bugetară în sumă de 6.909.011.000 de lei, în scădere cu 16,89% faţă de 2016. Cheltuielile curente sunt cifrate la 6.801.811.000 de lei, mai mici cu 16,82%, conform Agerpres. MDRAPFE este finanţat în procent de 96,31% de la bugetul de stat, cu 2,63% din fonduri externe nerambursabile şi cu 1,06% din venituri proprii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.