Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bugetul Ministerului Sănătăţii, aprobat cu amendamente de Comisiile de buget-finanţe

www.agerpres.ro
ministerul sănătății

Comisiile reunite de buget-finanţe ale Parlamentului au adoptat, luni, cu amendamente, bugetul Ministerului Sănătăţii şi al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) pentru anul 2019 informează Agerpres.

Decizia a fost luată cu 19 voturi 'pentru', 13 'împotrivă' şi o abţinere.

Unul dintre amendamente vizează suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii, la capitolul 'Sănătate, bunuri şi servicii', pentru finanţarea programului privind vitamina D, a programului 'Panorama', care presupune testări prenatale ale femeilor însărcinate, şi a programului de testare a markerilor tumorali.

Acest amendament, care prevede suplimentarea bugetului ministerului cu 295.000.000 de lei, a fost adoptat cu 23 de voturi 'favorabile', 11 'împotrivă' şi o abţinere. Sursa de finanţare a acestor programe provine din diminuarea bugetului SRI cu aceeaşi sumă.

Un alt amendament adoptat stipulează suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii cu 230.000.000 de lei, credite bugetare şi credite de angajament, pentru implementarea de către CNAS a programului 'Diabet juvenil'. Acest amendament a fost adoptat cu 24 de voturi favorabile şi 12 abţineri. Sursa de finanţare pentru acest amendament provine din diminuarea bugetului SRI cu 150.000.000 de lei, a SIE - cu 30.000.000 de lei şi a SPP - cu 50.000.000 de lei.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a arătat că anul acesta bugetul Ministerului Sănătăţii şi al CNAS reprezintă 4,84% din PIB. Ea a menţionat că cele mai importante creşteri sunt la investiţii.

"Bugetul corespunde nevoilor sistemului", a spus Pintea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.