Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bugetul PMB urmează să fie diminuat cu 25 milioane de lei, iar al DGASMB ar putea fi suplimentat cu 27 milioane lei

www.bucurestifm.ro
Primăria Capitalei Cișmigiu

Un proiect de rectificare bugetară urmează să fie supus, miercuri, dezbaterii Consiliului General al Municipiului București, printre măsurile propuse figurând diminuarea bugetului Primăriei Capitalei cu 25,8 milioane lei și majorarea sumelor destinate Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București cu 27 milioane de lei, conform Agerpres.

Mai exact, cheltuielile de personal ale PMB urmează să fie diminuate cu 19 milioane lei. Pe de altă parte, vor fi prevăzute 13,6 milioane lei pentru achiziția a șase utilaje mici și șase mari pentru topit zăpada. De asemenea, printre modificările care urmează să fie operate figurează reducerea cu 3,5 milioane lei (de la 33,1 milioane lei) a sumelor destinate programului "Reabilitarea infrastructurii educaționale în București", cofinanțat din credit BEI, precum și diminuarea cu 7,6 milioane lei (din 8 milioane de lei) a sumei prevăzute pentru concursul de soluții "Teatru temporar".

Pentru Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic vor fi alocate în plus 15,3 milioane lei (ajungând la un total de 132 milioane). Dintre acestea: 8,7 milioane lei, pentru ansamblul monumental Regele Ferdinand I Întregitorul; 2 milioane lei pentru monumentul General Berthelot; 2,5 milioane lei pentru monumentul Regina Maria a României și 2 milioane lei pentru realizarea monumentului comun Martin Luther și Jean Calvin. Va fi diminuat în schimb cu 7,3 milioane lei (de la 168 milioane lei) bugetul destinat întreținerii grădinilor publice, parcurilor, zonelor verzi, bazelor sportive și de agrement. Va fi tăiat și bugetul de 1,5 milioane lei prevăzut pentru consolidarea-restaurarea unor clădiri cu risc seismic din Centrul istoric, aflate în proprietatea Municipiului București.

Vor fi alocate în schimb 9 milioane de lei pentru realizarea a șase parcaje supraterane sau supraetajate pe structură ușoară și vor fi suplimentate cu 8,7 milioane lei (de la 24,5 milioane) sumele destinate străpungerii Bd.Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu. Cei 90 de milioane de lei alocați penetrației Splaiul Independenței-Ciurel-Autostrada București-Pitești vor fi reduși la 70,9 milioane de lei.

Bugetul investițiilor destinate RATB va fi suplimentat cu 13 milioane de lei, prevăzuți în special pentru dotarea tramvaielor și troleibuzelor cu sisteme de climatizare. Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București va primi în plus 27 milioane de lei, dintre care 23,5 milioane vor reprezenta ajutoare sociale în numerar. Muzeul Național al Literaturii Române va beneficia de o suplimentare cu 2,9 milioane de lei a bugetului de 18 milioane, iar Teatrul Bulandra de o creștere de un milion de lei, în timp ce de la Teatrul Mic vot fi tăiați 1,1 milioane lei, în special de la studii de fezabilitate.

Teatrul Țăndărică va primi 2,2 milioane lei, pentru achiziția unui miniautocar și pentru lucrări de reparații capitale. Bugetul Teatrului Ion Creangă va fi suplimentat cu 4,5 milioane lei (de la 19,4 milioane), inclusiv pentru dotări cu echipamente, iar al Operei Comice pentru Copii — cu 3,3 milioane lei. Vor fi diminuate de asemenea bugetele pentru Teatrul Excelsior (cu 1,9 milioane lei) și Teatrul Stela Popescu (cu 1,1 milioane lei). Clubul Sportiv al Municipiului București va avea o creștere bugetară de 10,2 milioane lei, ajungând a 72,1 milioane lei, în schimb bugetul Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor va fi diminuat cu 3,9 milioane lei (la 10,9 milioane lei).

Spitalului Clinic de Nefrologie Dr. Carol Davila îi va reveni un plus de 13 milioane lei, în mare parte pentru aparatură, iar Spitalului Clinic de Psihiatrie Al. Obregia — o suplimentare de 8,3 milioane, tot pentru aparatură și dotarea cu paturi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.