Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bugetul Senatului pe anul 2016 va fi majorat

senat

Senatul a adoptat, joi, o hotarâre prin care bugetul propriu pe anul 2016 aprobat în urma cu aproximativ o saptamâna este majorat de la suma de 129.468 mii lei la suma de 165.919 mii lei.

Potrivit Hotarârii Senatului, adoptata cu 109 de voturi 'pentru', bugetul finantat din resurse de la bugetul de stat se suplimenteaza cu suma de 36.451 mii lei, iar bugetul de venituri si cheltuieli pentru activitatile finantate integral din venituri proprii se majoreaza cu suma de 194 mii lei, ajungând astfel la 744 mii lei.

În urma modificarilor aduse de senatori bugetului institutiei, cheltuielilor curente le va reveni suma de 159.119 mii lei din care cheltuieli de personal 129.987 mii lei, bunuri si servici 26.500 mii lei si transferuri - aproximativ 2.600 mii lei. Pentru cheltuielile de capital sunt alocati 6.800 mii lei.

Bugetul Senatului astfel modificat va fi transmis Ministerului Finantelor Publice si inclus în proiectul bugetului de stat pe anul 2016.

Senatul a adoptat, în data de 23 noiembrie, o hotarâre prin care bugetul institutiei pe anul 2016 era stabilit la valoarea de 129.468 mii lei, aceasta hotarâre fiind publicata în Monitorul Oficial în data de 25 noiembrie.

În hotarârea adoptata initial de Senat se preciza faptul ca veniturile realizate de institutie vor fi retinute integral de catre acesta pentru acoperirea unor cheltuieli curente si de capital aferente activitatilor finantate din venituri proprii, organizate cu aprobarea Biroului permanent.

'Eventualele disponibilitati înregistrate la sfârsitul anului se vor reporta în anul urmator, pentru a fi cheltuite cu aceleasi destinatii. Biroul permanent poate aproba utilizarea încasarilor si pentru alte destinatii. (...) Numai în cazul obtinerii unor venituri suplimentare pot fi depasite cheltuielile prevazute în bugetul activitatilor finantate din venituri proprii', stipula hotarârea initiala.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.