Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Bujorul, floarea naţională a României', în magazinele Romfilatelia

petitieonline.com
bujor

"Bujorul, floarea naţională a României", în magazinele Romfilatelia.

Romfilatelia introduce în circulaţie emisiunea de mărci poştale "Bujorul, floarea naţională a României", o temă de interes pentru colecţionari, dar şi din dorinţa de a promova simbolul floral al ţării în categoria elementelor de identitate naţională, potrivit unui comunicat transmis vineri AGERPRES.

Bujorul - Paeonia officinalis L. subsp. Officinalis, specie originară din centrul, sudul şi vestul Europei, este ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 2,10 lei, iar Bujorul - Paeonia triternata Pall. este redat pe timbrul cu valoarea nominală de 2,30 lei, informează Agerpres.

Bujorul de pădure (Paeonia peregrina Mill.), plantă ocrotită de lege, este reprezentat pe timbrul cu valoarea nominală de 2,90 lei, în timp ce Bujorul comun sau erbaceu (Paeonia lactiflora Pall., sinonim P. albiflora Pall.), originar din China, este redat pe timbrul cu valoarea nominală de 4,30 lei.

Bujorul de stepă (Paeonia tenuifolia L.), specie cunoscută şi sub denumirea Bujor cu "frunze de ferigă", este ilustrat pe coliţa nedantelată a emisiunii având timbrul cu valoarea nominală de 34 lei.

Emisiunea va fi disponibilă, începând de vineri, în reţeaua magazinelor Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, precum şi în magazinul online: http://romfilatelia.ro/store/.

Bujorul constituie emblema florală a României, în urma unei iniţiative a Facultăţii de Horticultură din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti. În octombrie 2022 a fost adoptată Legea nr. 285/2022 prin care floarea de bujor a fost declarată oficial floarea naţională a României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.