Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bulevardul 1 Mai şi şoseaua Mangaliei din municipiul Constanța vor fi modernizate cu fonduri europene

fonduri europene

Lucrările de modernizare a bulevardului 1 Mai şi şoselei Mangaliei din municipiul Constanţa încep în primăvara acestui an, investiţia în valoare de aproximativ 70 de milioane de lei fiind realizată cu fonduri europene, a informat, marţi, administraţia locală.

Durata de execuţie a lucrărilor este de 18 luni, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Florin Cîțu ‘țopăie’ de fericire: ‘Banca Mondială confirmă: măsurile pe care le-am luat în contextul pandemiei COVID-19 clasează România în topul țărilor cu cele mai multe și aplicate măsuri din lume’ .

"În această primăvară vor începe lucrările prevăzute în proiectul de îmbunătăţire a mobilităţii urbane durabile pe sectorul delimitat de Gara CFR şi intersecţia cu DN39E. Achiziţiile de execuţie a lucrărilor şi a serviciilor de supervizare a şantierului sunt în derulare. Durata de execuţie a lucrărilor este de 18 luni. (...) Potrivit proiectului, peste 4 km de tramă stradală vor fi reconfiguraţi. Infrastructura de transport aferentă arterelor rutiere Bulevardul 1 Mai şi Şoseaua Mangaliei va fi resistematizată prin creşterea calităţii şi atractivităţii serviciului de transport public local şi a infrastructurii aferente mobilităţii active, respectiv deplasarea pietonală şi cu bicicleta", reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Primăria Constanţa.

Conform sursei citate, spaţiul public urban va fi reconfigurat prin modernizarea carosabilului pe o suprafaţă de peste 87.000 metri pătraţi, reabilitarea şi extinderea traseelor pietonale, pe aproximativ 26.200 metri pătraţi. Vor fi introduse benzi unice de transport public exclusiv pentru şoseaua Mangaliei, pe o lungime de aproximativ 3.200 metri şi piste de biciclete, pe o lungime de 3.050 metri.

"Investiţiile în amenajări urbane cuprind: staţii de autobuz modernizate, mobilier urban inteligent cu sisteme de informare cu mesaje variabile, o nouă reţea de iluminat public pentru carosabil, trotuare şi piste de biciclete, treceri pentru pietoni iluminat inteligent, canalizaţie unică subterană pentru comunicaţii şi reţea electrică de iluminat, spaţii verzi mediane şi sistem de irigaţii. Zona va fi accesibilă persoanelor cu dizabilităţi şi mobilitate redusă prin marcaje şi indicatoare speciale. (...) De asemenea, se vor monta stâlpi pentru protecţia pietonilor", se mai menţionează în comunicat.

Citește și: Groaznic! Activistul de mediu Daniel Bodnar ar putea rămâne paralizat

Proiectul "Îmbunătăţirea mobilităţii în municipiul Constanţa, zona bulevardul 1 Mai - şoseaua Mangaliei" este finanţat prin Regio - Programul Operaţional Regional 2014 - 2020, Axa prioritară 4 - "Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile".

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 70 de milioane de lei, contribuţia financiară a municipalităţii fiind de circa 1,4 milioane de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.